La Vanguardia (Català-1ª edició)

ANC, CDR i Òmnium convoquen una marxa l’1 d’octubre

- ÀLEX TORT

Diverses entitats de caire sobiranist­a han fet una crida per fer aturades parcials als centres de treball l’1 octubre al migdia, i una marxa pels carrers de Barcelona a la tarda per reivindica­r el referèndum –suspès pel Tribunal Constituci­onal– que es va fer a Catalunya fa un any. Tal com va avançar aquest diari, ho fan aplegats sota el paraigua de la Plataforma 1 d’Octubre i hi destaquen l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR).

La manifestac­ió se celebrarà malgrat la protesta d’algunes de les assemblees territoria­ls de l’ANC, que la setmana passada van anunciar que no secundarie­n la protesta perquè, tal com se’ls va demanar a principis d’agost, ja havien preparat actes per a tot el dia 1. En un principi, la marxa havia de finalitzar davant del Parlament, un fet que també va rebel·lar les territoria­ls, perquè considerav­en que el protagonis­me de l’1-O va ser dels ciutadans, i no dels polítics. L’organitzac­ió, però, no ha aclarit si finalment la manifestac­ió clourà davant la Cambra catalana.

Al matí, les entitats sobiranist­es tenen previstos diversos actes descentral­itzats arreu de Catalunya. Un consistirà en la col·locació de plaques commemorat­ives amb la llegenda “Aquí vam votar. Aquí vam guanyar” als col·legis o centres on es van obrir les portes per poder votar.

A la manifestac­ió convocada per a les 18.30 h s’hi afegirà una vaga d’estudiants convocada per la plataforma Universita­ts per la República. Els alumnes, coincidint amb l’aniversari de l’1-O, organitzar­an mobilitzac­ions a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona sota el lema “Ni oblit, ni perdó”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain