La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mariano esbotza la porta

Petició massiva perquè el davanter desbanqui Benzema

- CARLOS NOVO

Amb poc més de quinze minuts n’hi ha hagut prou perquè Mariano obri el debat de qui ha de ser el 9 del Reial Madrid. Deia una vella glòria del madridisme com José Antonio Camacho que sempre hi ha tanta competènci­a a l’equip que un del planter només pot guanyar-se la titularita­t esbotzant la porta del vestidor. És el que va fer Raúl després d’un amistós a Alemanya fa vint anys. I és el que sembla que ha fet ara Mariano Díaz contra el Roma dimecres a la Champions.

En aquest cas seria el segon debut de Mariano Díaz, que ja havia jugat uns quants partits i havia marcat cinc gols amb el primer equip fa dues temporades, abans de la cessió a l’Olympique de Lió el curs passat. El cas és que els seus 18 minuts sobre el terreny de joc davant el Roma li han brindat tal quantitat d’elogis tant de la crítica com dels aficionats que ara mateix Lopetegui s’ha trobat amb un problema on no n’hi havia. Benzema sempre ha estat el preferit de Florentino Pérez.

Les enquestes dels fòrums digitals d’aquests dies parlen de l’impacte del jugador del planter. Un 77% dels votants demanaven a l’entrenador del Madrid que assegui ja Benzema i doni la titularita­t a Mariano avui mateix contra l’Espanyol. I això que Benzema ha començat bastant bé la temporada i és el pichichi de l’equip, amb cinc gols, però els seus mals partits davant l’Athletic i el Roma li han tornat a passar factura. Pocs jugadors del Madrid han rebut al llarg de la història més xiulets del Bernabeu que el francès.

I el cas és que Mariano ha tornat una mica per casualitat. Si no hagués estat per la fugida de Cristiano i la inesperada derrota a Tallinn a la Supercopa d’Europa, és difícil pensar que el Madrid hagués repescat un jugador malgrat el seu bon any al Gerland. Allà va firmar 18 gols.

El Madrid, després de fer la pretempora­da a Amèrica amb Raúl de Tomás i Vinícius Júnior, va optar per recuperar el seu davanter per 22 milions els últims dies del mercat. Tot com a conseqüènc­ia que no fructifiqu­essin els intents per Neymar, Mbappé, Kane i Lewandowsk­i. Així doncs, el club va optar per cedir De Tomás al Rayo i deixar de moment Vinícius al Castella.

Mariano, de 25 anys, hispanodom­inicà nascut a Premià i format al planter d’Espanyol, Badalona i Premià, ha tornat amb l’energia i il·lusió que el caracterit­za. Té el gol entre cella i cella. Marca cada 1,5 rematades. A Valdebebas li diuen Bufalín.

 ?? GABRIEL BOUYS / AFP ?? Marcelo felicita Mariano
GABRIEL BOUYS / AFP Marcelo felicita Mariano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain