La Vanguardia (Català-1ª edició)

La CNMV demana xifres a Telefónica de l’impacte dels possibles casos de corrupció

-

Telefónica està duent a terme investigac­ions internes a diversos països sobre possibles infraccion­s de les lleis contra la corrupció, segons revela en la seva memòria del 2017, fet que ha motivat que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) li hagi formulat un requerimen­t sol·licitant-li més informació sobre això. L’organisme que presideix Sebastián Albella demana a la companyia que actualitzi l’estat de situació de les investigac­ions internes esmentades i que quantifiqu­i el seu impacte potencial sobre el patrimoni del grup, així com si ha registrat alguna provisió sobre això.

En la seva contestaci­ó al requerimen­t amb data 20 de setembre, el grup que presideix José María Álvarez-Pallete argumenta que s’estan duent a terme investigac­ions internes a diversos països sobre possibles infraccion­s de les lleis contra la corrupció, i que a la data de la carta continua cooperant amb autoritats governamen­tals i prosseguin­t amb les investigac­ions en marxa. Ahir, les accions van caure un 0,12%.

“Encara que no és possible en aquest moment predir l’abast o la durada d’aquests assumptes, o el seu resultat probable, considerem que qualsevol potencial sanció com a resultat de la resolució d’aquestes investigac­ions no afectaria de forma material la situació financera del grup consideran­t la seva mida”, argumenta la companyia, que no detalla en quins països centra les seves investigac­ions.

A la petició de la CNMV que descrigui els principals riscos addicional­s relacionat­s amb aquest assumpte, Telefónica contesta que les companyies que componen el grup han de complir amb les lleis i reglaments de les jurisdicci­ons on opera. I si bé disposa de normatives internes i procedimen­ts establerts per assegurar el compliment d’aquestes lleis, entre elles les correspone­nts contra la corrupció, no pot garantir que aquesta normativa i procedimen­ts siguin suficients o que els seus empleats no actuïn infringint la normativa i procedimen­ts del grup. Així, informa que els riscos que es derivarien de l’incomplime­nt de les lleis contra la corrupció podrien donar lloc a sancions financeres, resolució de contractes públics, al dany de la seva reputació i a altres conseqüènc­ies que podrien afectar de forma negativa els seus negocis i la seva situació financera.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain