La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Corte Inglés llança una emissió de bons de 600 milions

-

El Corte Inglés llançarà una emissió de bons per import de 600 milions d’euros, que es col·locaran inicialmen­t a Irlanda, encara que no es descarta estendre-la també a Espanya, segons fonts del grup de distribuci­ó, que van explicar que els fons es destinaran a amortitzar el crèdit sol·licitat per cancel·lar pagarés d’empleats.

L’emissió, dirigida a inversors qualificat­s, ha estat qualificad­a per Stàndard & Poors i Ficht amb un rating (qualificac­ió creditícia) de BB+; per Moody’s, amb una nota de Ba1; i amb un BBB- per part d’Axesor. En les tres agències de qualificac­ió, la nota donada se situa al nivell del “bo escombreri­a”, és a dir, es considera l’emissió de qualitat qüestionab­le per presentar capacitat incerta amb gran sensibilit­at als entorns adversos.

El gegant de la distribuci­ó va assenyalar que “s’ha decidit llançar l’oferta de bons com a conseqüènc­ia de l’elevat interès que està rebent d’inversors institucio­nals per invertir en el grup”. La companyia, van apuntar les mateixes fonts, pretén aprofitar els tipus d’interès històricam­ent baixos i diversific­ar les seves fonts de finançamen­t a través de l’oferta de bons. La col·locació està liderada per Bank of America, Merrill Lynch i Goldman Sachs.

Els ingressos obtinguts amb aquesta oferta es destinaran a fer front als venciments dels pagarés d’empleats el reembors dels quals sigui anterior a l’abril 2019 i a cancel·lar el préstec pont firmat al gener per això. El saldo del préstec ascendeix actualment a 765 milions. El gener passat, la companyia ja va refinançar deute per valor de 3.650 milions.

Històricam­ent, els empleats d’El Corte Inglés tenien l’opció d’invertir en pagarés de la companyia, una fórmula de finançamen­t que s’ha suprimit en el marc dels objectius de modernitza­ció de les estructure­s i profession­alització del grup.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain