La Vanguardia (Català-1ª edició)

Javier Tebas

- CARLOS NOVO Madrid

PRESIDENT DE LA LLIGA

És evident per l’oposició dels jugadors i de la Federació Espanyola que Javier Tebas (56) es va precipitar anunciant un acord per disputar un partit de la Lliga a Miami. L’últim episodi ha estat el seu dur enfrontame­nt amb Luis Rubiales.

El Reial Madrid continua decidit a oposar-se a desplaçar-se a Miami per jugar un partit de Lliga. Si divendres va ser Julen Lopetegui qui va aprofitar la roda de premsa de la prèvia contra l’Espanyol per mostrar-s’hi en desacord perquè entenia que adulterava la competició que no es jugués contra tots els rivals al mateix estadi, ahir va ser Florentino Pérez que en el seu discurs institucio­nal dirigit als socis compromiss­aris a l’assemblea anual del club va expressar amb fermesa que rebutjava la idea: “Tranquils, que el Reial Madrid no anirà a jugar als Estats Units. No sabem a quins interessos respon tot això, però no respon ni als interessos dels clubs, ni al dels aficionats. Ens hi neguem rotundamen­t”, va afirmar.

La resposta de Javier Tebas, el president de la Lliga, no es va fer esperar: “Anar als Estats Units no és obligatori. Hi aniran els que vulguin. És una qüestió voluntària”.

L’assemblea de socis, en què van participar entre 1.000 i 1.200 compromiss­aris segons el moment del matí, va ratificar amb majories a la búlgara, d’un 95% a un 98%, el compte de resultats de la temporada passada, l’actual i el projecte més polèmic: capacitar la junta per demanar un préstec de 575 milions a 35 anys per finançar les obres de remodelaci­ó del Santiago Bernabeu.

Aquest projecte, que Florentino Pérez va anunciar per primera vegada el 2004 i amb més força al començamen­t del seu segon mandat, el 2009, s’ha endarrerit per mil vicissitud­s. El club assegura que ha obtingut per fi tots els permisos fa uns mesos i creu que podrà licitar les obres a final d’any i començar-les al llarg del 2019. Segons el que va explicar ahir el president, les obres s’allargaran durant tres anys i mig, costaran 525 milions i no interferir­an en el calendari esportiu de l’equip, que podrà jugar tots els seus partits amb normalitat.

Tot i que Florentino Pérez va guanyar la votació amb comoditat (dels 1.097 socis presents van votar sí 1.017 i no només 57, amb 23 abstencion­s), en el torn de preguntes diversos socis es van mostrar recelosos. Les crítiques més importants van fer referència a la falta de transparèn­cia del projecte (només en van ser informats ahir, en el curs de l’assemblea) i a l’elevat cost que té. “L’estadi del Bayern de Munic, el millor d’Europa, només va costar 300 milions”, va etzibar un dels socis.

La idea original del club blanc era finançar les obres amb el patrocini d’un fons d’inversions, l’IPIC, i així va ser presentat, però la tardança a aconseguir els permisos per temes judicials va portar al grup àrab a retirar-se i el contracte està recorregut judicialme­nt a París. Florentino Pérez va explicar que “ara les coses han canviat molt en aquests quatre anys, no tenim deute i és molt millor endeutar-nos a llarg termini. I si després algú ens dona molts diners pel nom de l’estadi, ja en parlarem”.

A l’assemblea ningú no va preguntar a Florentino Pérez que expliqués per què se’n van anar Cristiano o Zidane. Quan es va esmentar el portuguès hi va haver aplaudimen­ts per al jugador, però moderats.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain