La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Rubiales

Els dos dirigents esbomben la seva falta de química enfrontant-se públicamen­t pel partit de Miami i els horaris

- CARLOS NOVO Madrid

PRESIDENT DE L’RFEF

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales (41), es podria haver limitat a criticar que es disputin partits a 30ºC , però va preferir embrancar-se en una vergonyosa disputa pública amb el president de la Lliga.

La relació entre Luis Rubiales, el president de la Federació Espanyola, i Javier Tebas, el president de LaLiga, va pel camí de ser tan dolenta com la relació entre Tebas i Ángel Villar, el president de l’RFEF durant 29 anys. Rubiales va ser elegit per al càrrec el 17 de maig. Tebas sempre s’havia postulat per l’altre candidat, Juan Luis Larrea. La victòria de l’exsindical­ista anunciava tempesta entre les dues institucio­ns que regeixen el futbol profession­al espanyol i el partit que LaLiga ha decidit jugar a Miami –el Girona-Barcelona del 26 de gener– ha destapat la caixa dels trons. La Federació va oficialitz­ar aquest divendres per carta la negativa a donar el permís perquè es jugui aquest partit als EUA i ahir tots dos mandataris es van embrancar en un dur intercanvi de retrets arran dels horaris en què s’estan jugant els partits amb unes temperatur­es molt altes, excepciona­ls a Espanya a final de setembre.

La Federació justifica el rebuig del Girona-Barça de Miami amb l’argument que s’ha trobat menystingu­da en tota aquesta idea i s’acosta a la posició del sindicat de futboliste­s (AFE), que fins i tot va amenaçar de declarar una vaga si no es cancel·lava el projecte. Tot i aquesta negativa tan taxativa, Javier Tebas no es fa enrere i manté que la Federació els ha demanat més documentac­ió. “Evidentmen­t no tenen gaires ganes de donar-nos el permís, però continuo sent optimista. Jo crec que hi ha un 90 % de possibilit­ats que es jugui el partit a Miami”.

La tensió entre Tebas i Rubiales encara es va enfilar més ahir, quan es van jugar diversos partits amb temperatur­es molt altes, sobretot el Llevant-Sevilla, disputat al migdia amb 28 graus i un 75% d’humitat. Uns quants espectador­s van haver de ser atesos per cops de calor. Rubiales va acusar LaLiga d’imposar “horaris desenraona­ts” i va assegurar en un tuit que la Federació recuperarà la competènci­a dels horaris per a la temporada 2019-2020. “Una vergonya per a aficionats i gent del futbol. A més de 30ºC no es pot jugar a determinad­es hores. Desenes de cops de calor. Inadmissib­le. A la FEF n’estem farts! Respectem el futbol”, va escriure. La rèplica de Tebas, també via tuit, va ser acusar Rubiales de demagògia: “Amic Rubiales, molta demagògia. Avui al GP d’Aragó, 32ºC i 114.000 persones al sol gaudint de les curses, sense queixes”.

Després, Tebas i Rubiales es van embrancar en un diàleg de sords a la cadena Cope: “Que es miri pels diners, però sense posar en risc la salut. Hi ha uns valors que no s’han de traspassar. Quan se superi una temperatur­a s’hauran d’endarrerir els horaris”, va afirmar Luis Rubiales.

“Al Mundial s’han jugat partits a 37ºC i no ha passat res. Hi ha un protocol sobre la climatolog­ia per no posar en risc la salut i el vam fer saber a l’autoritat competent”, li va contestar Javier Tebas.

Rubiales ho va aprofitar per reafirmar-se en la negativa al partit de Miami: “No es jugarà a Miami, que s’ho tregui del cap”. El president de LaLiga, però, no es rendeix: “No renunciem de cap manera a jugar a Miami i treballare­m en aquesta línia”.

 ??  ??
 ?? KAI FÖRSTERLIN­G / EFE ?? Els jugadors del Sevilla escolten el seu tècnic, Pablo Machín, en la pausa per refrescar-se ahir a València
KAI FÖRSTERLIN­G / EFE Els jugadors del Sevilla escolten el seu tècnic, Pablo Machín, en la pausa per refrescar-se ahir a València

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain