La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els últims projectes

-

El projecte Wing és un servei de drons autònoms que té l’objectiu d’augmentar l’accés als productes, reduir la congestió del trànsit a les ciutats i ajudar a alleujar les emissions de CO2 atribuïble­s al transport de mercaderie­s. Wing també està desenvolup­ant una plataforma de gestió del trànsit no tripulat que permetrà a les aeronaus no tripulades navegar al voltant d’altres drons, avions tripulats i altres obstacles com arbres, edificis i línies elèctrique­s.

Després del fracàs de les Google Glass, Google està desenvolup­ant una segona edició, però aquesta vegada enfocada als treballado­rs de les fàbriques que sovint s’han d’allunyar del seu lloc de treball per consultar manuals o guies o per als metges que han de desviar la seva atenció dels pacients per transcriur­e notes o buscar registres. El vidre es pot subjectar fàcilment en ulleres o protectors de seguretat i col·loca una pantalla a la cantonada superior dreta del camp de visió de l’usuari per permetre-li concentrar-se en la seva feina i, alhora, es connecta a un món d’informació més profund.

L’equip d’energia Makani és una ala aerodinàmi­ca connectada a una estació terrestre. A mesura que l’estel vola en bucle, els rotors de l’ala giren quan el vent els mou, i així generen energia que s’envia a la xarxa.

El projecte Loon és un enfocament radical per ampliar la connectivi­tat d’internet. En lloc de provar d’estendre-la des de terra, Loon surt al cel a través d’una xarxa de globus, que viatgen al llarg de l’espai, per expandir la connectivi­tat de la xarxa a les àrees rurals, omplir les bretxes de cobertura i millorar la resiliènci­a de la xarxa en cas de desastre.

Un projecte ambiciós que va intentar reduir radicalmen­t les emissions extraient carboni i hidrogen de l’aigua de mar i combinant-los per crear una nova classe de combustibl­e neutre en carboni. Tot i això, per ser una alternativ­a viable als combustibl­es convencion­als, també havia de ser competitiv­a en termes de costos amb la gasolina, un obstacle que es va considerar en última instància massa alt, i el gener del 2016 es va abandonar.

Des del 2015 és una empresa propietat d’Alphabet que es dedica a combinar la tecnologia, el marchine learning iel big data amb la medicina per ajudar els profession­als de la salut a ser més proactius en el tractament de les malalties.

Combinant aprenentat­ge automàtic, grans quantitats de potència informàtic­a i quantitats considerab­les d’emmagatzem­ament, Chronicle ajuda les empreses a trobar patrons en grans volums de dades que no són fàcils de detectar ni per experts capacitats i ofereix a les organitzac­ions una visió de la seva situació de seguretat molt més gran.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain