La Vanguardia (Català-1ª edició)

Acord per coordinar l’acollida de menors immigrants

- Redacció

El Govern de la Generalita­t ha arribat a un acord amb els representa­nts del Tercer Sector per controlar de manera conjunta el problema de l’acollida dels menors migrants que arriben a Catalunya. L’acord es va produir ahir a la nit en una reunió d’urgència al Palau de la Generalita­t a la qual va assistir el president Quim Torra acompanyat del vicepresid­ent Pere Aragonés i els consellers de Treball, Interior i Justícia, així com la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i el president de la Confederac­ió Empresaria­l del Tercer Sector Social de Catalunya.

També es va acordar que en els propers dies es convocarà la mesa d’atenció integral dels menors sense referents familiars, que coordina l’acció i les polítiques del Govern en aquesta matèria.

Amb aquestes mesures es pretén solucionar la polèmica sorgida després que diversos menors immigrants haguessin d’allotjar-se la setmana passada en comissarie­s dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana va acollir els menors, la majoria d’origen marroquí, després que la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescènc­ia (DGAIA) es negués a acceptar-los a les seves dependènci­es perquè estaven saturades i perquè suposava saltar-se la fase de cribratge en què s’identifica cada persona i es determinen les seves necessitat­s de protecció.

Darrere d’aquesta situació, que ha obligat alguns menors a passar diversos dies instal·lats en una comissària (dissabte encara en quedaven una vintena), dormint als seus bancs, alimentant-se a còpia d’entrepans i sense poder-se dutxar, hi ha l’arribada massiva a Catalunya de menors immigrants, que ha col·lapsat els mecanismes previstos per a la seva atenció.

En total, des de començamen­ts del 2018 han arribat al Principat 1.944 menors immigrants sense referents familiars, i es preveu tancar l’any per sobre dels 3.000. Una xifra molt superior als 689 que van arribar el 2016, i els 1.479 del 2017.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain