La Vanguardia (Català-1ª edició)

Maragall es vol acostar a Colau

El conseller d’Exteriors rebutja una llista independen­tista però en proposa una d’“oberta de ciutat” sota les sigles d’ERC

- RAÚL MONTILLA

ERC no ha volgut mai ser soci del govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau: va optar pel paper d’oposició, des d’on al principi va donar suport a mesures com el pla especial urbanístic d’allotjamen­ts turístics (Peuat); per a poc a poc anar-se allunyant dels postulats dels comuns, expressar greus discrepànc­ies i arribar, fins i tot, a frustrar mesures estrella de Colau com la unió dels dos tramvies. No hi havia gairebé relació. Però ara hi pot haver canvi de rumb. El previsible nou candidat d’ERC per Barcelona, Ernest Maragall, va lloar ahir el paper de Colau i fins i tot ja va avançar que la seva formació està “disposada a compartir” un possible govern amb els comuns si guanyen les eleccions.

“Barcelona s’ha de definir tant com li sigui possible en termes de progrés i de drets del ciutadà. Amb quines fórmules? Depèn del resultat de les eleccions. Entenem clarament que Barcelona vol tenir una orientació republican­a i progressis­ta explícita”, va declarar Maragall en una entrevista en el programa El

suplement de Catalunya Ràdio, en què també va dir estar “disposat a entendre’s amb JxCat i la CUP”, si bé va descartar, una vegada més, després que un dia abans ho fes Alfred Bosch a La Vanguardia, la possibilit­at d’integrar-se en una llista única independen­tista.

Maragall va proposar una “llista oberta de ciutat per maximitzar els vots republican­s”, això sí, sota les sigles d’ERC. Una proposta que també es pot interpreta­r com un missatge: si hi arriba a haver alguna mena de llista única, ERC la vol liderar.

La batalla per Barcelona continua agitant l’activitat política. I, en aquest context, el president del PDECat, David Bonvehí, també va agafar ahir la paraula. Ho va fer a través d’una entrevista a l’ACN per afirmar que Neus Munté és la “millor candidata”. Millor, també, que Ferran Mascarell, un dels noms que ha sonat per liderar aquesta suposada llista unitària. “Si s’entén que ens hem d’obrir més enllà del PDECat i JxCat, hi ha gent que vol venir al projecte i la militància considera que la número u ha de ser una altra persona, nosaltres ho acceptaríe­m”, va puntualitz­ar Bonvehí. Però va insistir: Munté “és més bona candidata que qualsevol altre nom”.

Des de la Festa de la Rosa a Gavà també va parlar sobre Barcelona el candidat del PSC, Jaume Collboni, que va demanar el vot dels ciutadans que estan “tips d’experiment­s”. “També ens dirigim als catalanist­es moderats i als que creien que votant Ciutadans votaven una cosa diferent a la marca blanca del PP”, va assenyalar.

Per la seva part, el líder dels populars a l’Ajuntament, Alberto Fernández, va manifestar que el seu partit té “compromís, projecte i trajectòri­a barcelonin­a, nítida des del centredret­a, que dona un perfil propi”.

El president del PDECat, David Bonvehí, defensa que Neus Munté és més bona candidata que Mascarell

 ?? NORMA VIDAL / ACN ?? El conseller té previst acceptar a mitja setmana de manera formal la seva candidatur­a
NORMA VIDAL / ACN El conseller té previst acceptar a mitja setmana de manera formal la seva candidatur­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain