La Vanguardia (Català-1ª edició)

Per art del VAR

La polèmica expulsió de Lenglet va convertir el Camp Nou en una olla de pressió

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

De falta en atac a expulsió d’un defensa per art del VAR. El que en directe s’havia arbitrat com una puntada de peu clara de Pere Pons sobre la sortida de pilota de Clément Lenglet es va transforma­r en vermella al francès del Barcelona. La sorpresa va ser majúscula. Pons mateix havia demanat disculpes al central per la seva entrada, però tot va canviar quan per l’auricular Gil Manzano va rebre l’alerta de Del Cerro Grande, cap de la sala de vídeo del partit d’ahir a la nit. El segon va advertir al primer que la jugada mereixia revisió, i Gil Manzano va optar per comprovar ell mateix l’acció repetida. Després de veure-la va determinar que Lenglet havia clavat un cop de colze al cap de Pons. És cert que el moviment del braç del barcelonis­ta va semblar antinatura­l després del seu driblatge al futbolista del Girona, però no queda clar si hi havia voluntat d’agressió, ja que l’acció també es pot interpreta­r com que el cap de Pons va cap al colze de Lenglet. Si la jugada mereix tota mena d’opinions vol dir que l’acció no és clara, i per això la gran majoria de presents a l’estadi va encaixar com a incomprens­ible la decisió arbitral. No es tractava de si una pilota havia entrat o no a la porteria, ni de si un gol havia de ser anul·lat per fora de joc, sinó d’una acció que al camp es va veure d’una manera totalment diferent al que es va acabar decidint. Per això el públic va esbroncar l’equip arbitral.

Lenglet, que s’estrenava a la Lliga com a titular amb el Barça, no entenia res i es va resistir durant uns segons, amb la cara llarga, a abandonar la gespa. Ell, que no era titular en un partit des del 12 d’agost a la Supercopa, se n’havia d’anar cap als vestidors quan havia començat a sentir-se còmode, quan havia rebut els consells de Piqué i quan havia anat a tallar dos o tres cops amb molta anticipaci­ó, com en l’acció que li va acabar costant l’expulsió. Per primera vegada en la seva trajectòri­a a Espanya (77 partits), Lenglet era castigat amb una vermella.

Va ser un moment clau del matx, en què el Barcelona va quedar desconcert­at. No és que en aquell moment estigués molt fi, però el forat que va deixar Lenglet fins al descans va ser molt ben aprofitat pel Girona, ja que Valverde no es va decidir a treure immediatam­ent Umtiti, i Stuani va guanyar la partida a Piqué i Busquets, reconverti­t en central improvisat. Piqué, que va ser dels que va protestar més al col·legiat –que ja va expulsar Alves el 2015 i Neymar el 2017–, no va estar pas fi.

A partir de la vermella a Lenglet la temperatur­a de l’estadi va pujar com l’escuma. El derbi de la germandat es va transforma­r en una operació remuntada al Camp Nou quan després el Girona es va avançar. El partit entre els bons veïns es va convertir en un rugit continu a la grada. Ja se sap que el recinte blaugrana no és el més calent del món, però quan hi ha una decisió arbitral polèmica el soci perd les maneres, es fa sentir més i es disfressa de membre permanent de la grada d’animació. Després de notar el cop de l’expulsió tant al camp com a les grades, el públic i l’equip blaugrana es van unir per mirar de capgirar la situació. Com si el rival no fos l’amic Girona. Com si al davant hi hagués, posem per cas, l’Espanyol, per bé que sense càntics injuriosos contra l’adversari.

També en van gaudir, per la intensitat i pel resultat final, els 1.200 aficionats del Girona presents al recinte. No van haver d’anar a Miami per viure un partit que recordaran. Per art del VAR.

 ?? ALEX CAPARROS / GETTY ?? L’àrbitre observa la repetició del VAR abans de decidir l’expulsió del central blaugrana
ALEX CAPARROS / GETTY L’àrbitre observa la repetició del VAR abans de decidir l’expulsió del central blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain