La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reus i Nàstic es reparteixe­n punts i angoixes en un derbi aspre

- ESTEVE GIRALT Reus

Un derbi tan igualat com poc lluït va evidenciar ahir en un Estadi Municipal ple (4.195 aficionats) que el curs s’intueix llarg i tortuós a Reus i Tarragona. Els dos equips van empatar en gairebé tot, amb la primera meitat per als granes i la segona dominada pels roig-i-negres. També es van repartir l’angoixa sobre la gespa, cadascú la seva: el Nàstic pencant per trobar per fi un model de joc; el Reus buscant diners sota de les pedres per ampliar el límit salarial i recuperar quatre futboliste­s que s’entrenen però no juguen.

El Reus va començar el partit irreconeix­ible, incapaç de fer dues passades seguides, sotmès pel caos ideat per Gordillo. Futbol inconnex i a estones molt aspre que va saber aprofitar el Nàstic per avançar-se en un córner afortunat: va rematar de cap Albentosa i es va fer un autogol Moore. El 0-1 va deixar fora de combat els de Bartolo, que va veure com els seus jugadors sortien sense avisar de la pissarra.

A còpia de faltes, topades i excés de testostero­na es va arribar al descans. Enmig de la xafogor d’una tarda de tardor que semblava d’agost, la mitja part va servir per tornar a jugar a futbol. El Reus va tornar a ser el Reus i va començar a créixer amb la pilota als peus. No va trigar a arribar l’empat en una bona rematada de Linares després d’una gran assistènci­a d’Alfred, el noi del filial que l’embolic de les fitxes ha convertit en un més del primer equip. I quin tros de futbolista!

Amb l’1-1 i la segona meitat per jugar, els del Baix Camp, sense recanvis de pes davant, van perdonar el rival. El Nàstic, en creixement després d’un començamen­t terrorífic de Lliga, va defensar prou bé un punt que li va servir per continuar fora del descens el dia de Santa Tecla. I no és poca cosa.

 ?? TWITTER CF REUS ?? Linares controla una pilota perseguida per Cadamuro
TWITTER CF REUS Linares controla una pilota perseguida per Cadamuro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain