La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lorenzo esclata: “En Marc m’ha arruïnat la cursa”

- T. LÓPEZ JORDÀ Alcanyís

La cursa d’Aragó li va durar tot just 10 segons a Jorge Lorenzo, que va sortir volant per sobre de la Ducati en el primer revolt, i va acabar a la clínica mòbil amb una luxació al dit gros del peu dret, i amb el segon metatarsià fracturat. No requerirà cirurgia i hauria d’arribar a temps per córrer a Tailàndia. Però això no restava dolor, sobretot anímic, al pilot mallorquí, que es veia amb opcions de victòria a Motorland, sortint des de la pole. Lorenzo, visiblemen­t enfadat, “impotent i amb molta ràbia” –deia–, carregava contra Márquez, a qui culpava de la caiguda, en la primera topada verbal des que es va anunciar que seran companys a Honda el 2019.

“M’ha arruïnat aquesta cursa, i possibleme­nt la propera. Entra al revolt més que passat. Si em rebenta la cama, almenys que li diguin alguna cosa. Només espero que es vingui a disculpar i a veure com em trobo, i que no m’ho faci mai més, això, perquè si no hauré de pilotar d’una manera diferent que no m’agrada”, deixava anar amenaçador i empipat Lorenzo a l’hospitalit­y de Ducati, encara amb gotes de sang a la barbeta (per la contusió de la caiguda), la cama dreta embenada, el peu immobilitz­at, i recolzat en dues crosses per arribar davant dels micròfons.

A la jugada de la caiguda de Lorenzo li hauria calgut moviola per aclarir si a la sortida Márquez el va forçar a obrir-se cap a l’exterior, fins a la zona bruta. Lorenzo no en tenia cap dubte: “El que em fa ràbia és que ningú no veurà que ha estat per culpa seva. M’havia de deixar espai. Que m’avança de manera agressiva? D’acord, però almenys deixa’m espai. M’ha bloquejat, no m’ha deixat entrar al revolt, així que no m’ha donat cap més opció que anar-me’n llarg a la part bruta, i per no perdre quatre o cinc llocs amb altres pilots he obert gas –admetia– amb la moto inclinada i se me n’ha anat del darrere”, de manera que la Ducati va fer un estrany i el va escopir. En la caiguda, dura, Lorenzo es va fer mal al peu. “Ni em plantejo anar a direcció de cursa perquè ja sé què diran”.

La versió de Márquez diferia: “He frenat per la zona bruta i se m’ha bloquejat de davant. He vist que en Jorge era a l’exterior i per no tenir cap contacte he deixat frens, per anar-me’n a girar jo sol, lluny. Són situacions de cursa i quan vas a la zona bruta has de tenir la sang freda de no obrir gas al màxim”, deia.

Lorenzo es mossegava la llengua. “Sense comentaris. Només espero que es disculpi, perquè només ell sap què ha passat”. Comença la guerra abans que convisquin sota el mateix sostre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain