La Vanguardia (Català-1ª edició)

Intercanvi de parelles com a teràpia

Antena 3 estrena demà un format d’èxit internacio­nal per salvar relacions en crisi

- BARCELONA Redacció

La monotonia, la gelosia malaltissa, les infidelita­ts, la falta de comunicaci­ó o la pèrdua de complicita­t són alguns dels factors que provoquen el desgast d’una relació, però quan encara hi ha amor, hi ha alguna manera de fer creu i ratlla? Estarien disposades algunes parelles a fer un intercanvi com a teràpia de salvació? En aquest punt entra en acció

Intercambi­o consentido, el nou format que demà estrena Antena 3 després d’El hormiguero i que adapta un format internacio­nal d’èxit del canal A+E anomenat Seven year switch (Canvi de set anys). Vuit parelles miraran de superar una profunda crisi a través de la fórmula proposada pel títol de l’espai.

Produït per Atresmedia TV en col·laboració amb Shine Iberia,

Intercambi­o consentido és una teràpia real que portarà vuit parelles amb problemes a intercanvi­ar-se per superar dificultat­s i sortir reforçats o bé començar un nou camí per separat. Aprendran a apreciar (o no) el que tenien i reconeixer­an els errors comesos mentre els espectador­s es podran sentir identifica­ts aprenent dels errors aliens i amb els consells dels terapeutes.

Les parelles es creuaran durant dues setmanes en què conviuran amb un desconegut amb qui compartira­n bany, llit, vida, intimitat i fins i tot alguna escapada romàntica que els ajudi a relaxar-se i a trobar a faltar el seu veritable amor o enamorar-se altre cop. Mentre duri la teràpia no podran contactar amb les seves parelles, però sí que rebran informació del que estan vivint i sentint amb el seu nou acompanyan­t. Al final de la convivènci­a, cada parella decidirà si es retroben per tornar a intentar-ho o ho deixen definitiva­ment. El psiquiatre Iñaki Vázquez i la

coach Covadonga Pérez Lozano, experts en teràpia de parella, han estudiat bé els casos i creuen que encara hi ha esperança, per la qual cosa els proposaran de participar en aquest intercanvi. Les parelles són selecciona­des minuciosam­ent perquè cada intercanvi de parelles sigui enriquidor per a les dues parts, bé perquè es complement­en o perquè són pols oposats.

Entre les parelles que s’intercanvi­aran hi figuren la Nieves i en David (Torrejón del Rey, Guadalajar­a), que fa set anys que estan junts. Per a ella, de 52 anys, és el seu tercer matrimoni i nota que ha perdut la complicita­t amb el seu marit, a qui acusa de ser poc comunicati­u i de qui li molesta que no sàpiga veure què necessita ella en cada moment. Per al David, de 46 anys, és el seu segon matrimoni i creu que l’arrel dels seus mals és que no van tenir temps de festeig. Durant quatre anys van compartir feina i, en ple divorci i estant tots dos en una situació econòmica complicada, van compartir pis com a amics. Però allò va evoluciona­r i es van acabar casant, tot i que en David no sap si es va casar enamorat.

Aquesta parella s’intercanvi­arà amb l’Eli i en Luis (Dos hermanas, Sevilla), que fa dos anys i mig que estan en una relació. Ella, de 38 anys, treballa en un herbolari, un negoci que comparteix amb la seva parella. Divorciada i amb tres fills, va conèixer la seva parella actual, també amb tres fills, i al cap de molt poc temps ja vivien junts. Porta el pes de la casa i es queixa de la falta d’ajuda en les tasques domèstique­s i amb els nens. El seu marit és molt gelós i no li permet ni quedar amb unes amigues a prendre un cafè. Per la seva banda, en Luis, de 46 anys, creu que la seva dona agrada a tots els homes, que ells no paren de mirar-la i que ella també s’hi fixa, i no li sembla correcte que l’Eli quedi amb les seves amigues perquè totes són solteres.

 ?? ATRESMEDIA ?? L’Eli i en David, una de les parelles intercanvi­ades
ATRESMEDIA L’Eli i en David, una de les parelles intercanvi­ades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain