La Vanguardia (Català-1ª edició)

Engrandint la família soul

Myles Sanko ofereix a Bikini l’última oportunita­t d’escoltar les cançons del seu exitós ‘Just being me’

- ESTEBAN LINÉS

Myles Sanko ja és una cara i una veu conegudes per a l’aficionat local, i la seva condició de nova sensació del souljazz britànic està plenament assentada. Fa uns mesos va delectar el públic que es va acostar al Festival de Jazz Costa Brava de Begur i ara torna a Barcelona, protagonit­zant el que es presumeix una de les vetllades més sufocants del Cruïlla de Tardor, ja que divendres vinent compartirà l’escenari de la sala Bikini (21 h) amb The Excitement­s.

Sanko, que aterrarà amb la banda que l’acompanya des de fa temps i amb la que confessa demostrar una sintonia absoluta, oferirà a Barcelona l’últim concert espanyol centrat en Just being me ,és a dir, el seu àlbum més recent, publicat l’any passat i amb el qual s’ha confirmat com aquesta realitat que és. I assegura que “m’encanta que sigui a la seva ciutat on tanqui aquesta etapa perquè sinceramen­t tocar a Barcelona és com fer-ho a casa. Així que la pròxima vegada que vagi a la seva ciutat, escoltaran ja cançons totalment noves. Amb una energia nova i diferent”. De fet, encara que nascut a Ghana i esEn tablert a la Gran Bretanya des dels 16 anys, país des del qual ha catapultat la seva carrera, als seus 38 anys Sanko assegura que ara com ara el seu reconeixem­ent és especialme­nt potent a països com Alemanya, França (on té la doble nacionalit­at), Espanya o Holanda. “Però el meu públic va creixent a tots els països, i li diria que varia entre els 25 i els 55 anys; les generacion­s més joves aposten, ja ho sap, per propostes molt més pop. Em sembla perfecte”.

La clau d’això? No té dubtes: “La meva música es compon de moltes influèncie­s, de molts ingredient­s, però si hagués de resumir-la en una, és evident que el que faig és música soul. Té, està clar, elements de jazz, de funk, de hip-hop”.

aquest nou disc que ja està elaborant, com a mínim al seu cap, tota l’operativa tornarà a ser independen­t. “Sí, afortunada­ment. Sempre he gravat i m’he produït jo mateix, i el que al principi de tot va ser a causa que cap discogràfi­ca no va mostrar interès pel que proposava, ara mateix és una autèntica benedicció. Jo controlo tot el procés

L’estrella de soul-jazz compartirà amb The Excitement­s una de les nits del Festival Cruïlla de Tardor

de creació i producció amb el meu propi segell i, això sí, la distribuci­ó ja és qüestió d’altres”. De fet... Sony o Blue Note han mostrat un declarat interès pel seu pròxim àlbum.

Quan va treure a la llum l’esmentat Just being me, Sanko va sentenciar que aquest disc era el començamen­t d’un nou viatge. “El que volia dir llavors amb aquesta expressió és que ara he agafat el control del meu destí, de qui soc jo. Acceptar-me com soc i mostrar obertament el que vull fer. I la meva nova obra insisteix en aquesta línia”.

I aquest viatge no està mal encaminat d’acord amb la magnífica recepció que experiment­a aquest disc. “Per a mi va ser una sorpresa absoluta l’èxit que ha tingut, tractant-se a més de l’obra en la que més m’he exposat. I el millor és comprovar que la gent es connecta amb una música com la que faig que és absolutame­nt orgànica. I seguiré en aquesta línia perquè la meva família soul continuï creixent”.

 ?? DAVID WEIMANN ?? El músic i cantant britànic en una recent imatge promociona­l
DAVID WEIMANN El músic i cantant britànic en una recent imatge promociona­l

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain