La Vanguardia (Català-1ª edició)

Thierry Henry torna als orígens i serà el nou entrenador del Mònaco

-

Thierry Henry, que va deixar un grat record al vestidor, les graderies i els despatxos del FC Barcelona, ha fet un pas endavant en la seva formació com a entrenador. El fins ara ajudant del català Robert Martínez a la selecció de Bèlgica (una de les més brillants en el Mundial de Rússia) ha acceptat una oferta per dirigir el club on va créixer com a futbolista, el Mònaco, enfonsat a la 18a posició de la lliga francesa. El nom d’Henry ha començat a sonar com un possible ocupant de futur de la banqueta blaugrana.

L’exdavanter va jugar al Mònaco del 1993 al 1999, abans de ser traspassat fugaçment al Juventus, on només va jugar 20 partits. Torí va ser l’escala prèvia de la seva gran eclosió internacio­nal. Primer a l’Arsenal d’Arsène Wenger, un dels seus entrenador­s fetitxe i sota les ordres del qual va estar entre el 1999 i el 2007. Després al Barça, on va ser dirigit per Pep Guardiola, un altre dels seus tècnics de referència. Tots dos van formar part de l’equip que va conquerir la Champions el 2009.

Tapat fins ara per la llarga ombra de Martínez, un ídol a Bèlgica, Titi Henry té una oportunita­t d’or per demostrar la seva vàlua. No ho tindrà fàcil. Aquesta temporada el Mònaco només ha guanyat un partit i n’arrossega deu sense vèncer des de l’11 d’agost. El nou entrenador, que substituir­à el portuguès Leonardo Jardim, té temps per intentar esmenar el rumb del club fins al 20 d’octubre, quan reprendrà la competició local davant l’Estrasburg a la desena jornada de la lliga francesa. Quatre dies després el club s’enfrontarà a la Champions al Bruges, al mateix territori belga on divendres ell i Robert Martínez van aconseguir el seu darrer triomf internacio­nal: 2-1 contra Suïssa.

L’exblaugran­a, que algun dia podria entrenar el Barça, mirarà de reflotar un club enfonsat a la Lliga francesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain