La Vanguardia (Català-1ª edició)

Holanda reviu

L’equip de Koeman goleja una Alemanya que no es troba

- CARLOS NOVO

Holanda es va imposar (3-0) a Alemanya a Amsterdam i deixa el grup molt obert, amb França de favorita per haver guanyat Holanda (2-1) i amb Alemanya molt tocada, amb un punt en dos partits. El jove equip de Ronald Koeman, que ja va generar bones sensacions a París en la primera jornada malgrat la derrota, va jugar un partit molt seriós, ferm en defensa i veloç per llançar contraatac­s que van desarborar l’equip de Joachim Löw, que no aixeca el cap des del seu mal Mundial.

L’esperat duel entre els porters del Barcelona no va arribar. Cillessen va defensar la porteria holandesa i va ser dels millors, però Ter Stegen es va quedar a la banqueta perquè el titular d’Alemanya va ser el veterà Neuer. La decisió no va semblar encertada. Neuer, titular a Rússia després d’una temporada en blanc per una lesió, no ha començat bé el curs amb el Bayern. Tampoc no va estar gens fi ahir. Es va menjar el primer gol local en mesurar malament una sortida per rebutjar una centrada de córner.

El partit també va deixar veure dos futboliste­s holandesos a l’òrbita blaugrana des de fa molts mesos: el central De Ligt i el migcampist­a De Jong. Aquest va deixar molt aviat notes de la seva qualitat com a distribuïd­or i per la ràpida conducció de pilota. De Ligt es va veure les cares amb els dos puntes germànics: Werner, més abocat a l’esquerra, i Uth, un nou clàssic. Al central se’l va veure molt ràpid i va destacar defensant en espais oberts. Forma una bona dupla amb Van Dijk, del Liverpool. Alemanya va dominar al principi amb Kimmich de mig centre, la revolució a l’equip que ha fet Löw després del Mundial. Tenir molt la pilota no li va servir per crear ocasions de perill, tret d’un xut llunyà de Müller ben resolt per Cillessen. De seguida va trobar a faltar jugadors com Draxler o Sané, tots dos a la banqueta.

Holanda va aconseguir el comandamen­t a poc a poc. Va marcar al cap de mitja hora en un córner de Depay que ningú no va defensar. Babel va rematar en primera instància al travesser i Van Dijk, que feia mitja vida que era a l’àrea sense cap alemany a sobre, va rematar de cap el rebuig amb tota la tranquil·litat del món.

Alemanya va intensific­ar el seu domini al segon temps, però el joc se li va posar molt perillós pels espais que deixava per a les contres locals. Draxler i Sané van sortir alhora als 12 minuts. Sané va fallar molt aviat davant Cillessen en una grandíssim­a passada de Kimmich, que el va deixar sol davant el porter del Barça. La resposta va ser una contra de Depay, que va arribar molt just i no va poder superar Neuer. Alemanya va atacar amb tot, però sense claredat. Moltes vegades en partits així Alemanya ha acabat capgirant-los a favor seu. Però ahir no. Va demanar dos penals, però l’àrbitre turc no els va concedir. Quan faltaven quatre minuts una contra de Promes va acabar en gol de Depay. Encara hi va haver un altre travesser de Depay i un tercer gol de Wijnaldum. Alemanya ha perdut ànima.

Bon partit de Cillessen i dolent de Neuer, malament en el primer gol i que va deixar sense jugar Ter Stegen

 ?? SASCHA STEINBACH / EFE ?? El porter blaugrana Jasper Cillessen ho va parar tot, com aquesta rematada de Werner
SASCHA STEINBACH / EFE El porter blaugrana Jasper Cillessen ho va parar tot, com aquesta rematada de Werner

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain