La Vanguardia (Català-1ª edició)

Djokovic guanya a Xangai i entreveu el número 1 de Nadal

El serbi guanya a la Xina, assetja Nadal i negocia amb Piqué

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

L’intractabl­e Novak Djokovic cavalca triomfalme­nt al circuit ATP. El serbi, incontesta­ble des que va aconseguir Wimbledon al juliol, ha recuperat el nivell que el va fer dominar el rànquing i ahir es va imposar al Masters 1000 de Xangai. La seva setmana ha estat fantàstica, en la línia de la seva segona meitat de l’any. Va batre el croat Borna Coric per 6-3, 6-4 a la final i va acabar el torneig sense perdre ni una sola vegada el servei. 47 serveis, 47 jocs en el seu historial. “Crec que no havia tingut mai uns dies tan bons servint. Penso que esteu veient el nou Novak. No necessito descriure’l, això és tot el que puc dir”, va assenyalar Djokovic. Després de vèncer a l’All England Club de Londres, a Cincinnati, a l’Open dels Estats Units i a la Xina, Nole s’ha situat a només 215 punts de Rafa Nadal.

Avui ja apareixerà com a segon de la llista, per sobre de Roger Federer, i per poc que li vagin bé les coses pot acabar l’any 2018 al capdavant de l’ATP. El balear té previst tornar a les pistes, si la seva lesió l’hi permet, al Masters 1000 de París-Bercy, però abans hi ha tornejos de categoria 500 a Viena o Basilea. Djokovic està consideran­t jugar a Àustria o a Suïssa per sumar més punts.

La gran remuntada que està protagonit­zant el serbi és impression­ant. Res a veure amb el jugador dubitatiu, lent i erràtic de començamen­ts de la temporada. Aquell que perdia contra qualsevol i que no es mostrava sòlid. El colze li donava molts problemes i al febrer va confirmar que s’havia operat per intentar solucionar la lesió.

Però també semblava tocat pel que fa a la mentalitat i l’ambició. Ara ha recuperat el físic, el tennis i el cap a la pista. Una combinació que el converteix en el jugador més en forma del moment. “Vaig haver de reinventar-me i de trobar la fórmula adequada per a l’èxit. La vaig trobar i estic provant d’aferrar-m’hi tot el temps que pugui”, va valorar després d’aixecar el seu quart títol a Xangai.

Entre victòria i victòria Djokovic va tenir temps dissabte passat de reunir-se amb Gerard Piqué, que va viatjar a la Xina per continuar buscant aliances amb els jugadors per a la nova Copa Davis que apadrina. El principal problema rau en què la pròxima temporada està previst que es disputin tant la històrica competició, organitzad­a per la Federació Internacio­nal, com la nova Copa del Món de l’ATP. Això provoca que hi hagi jugadors importants, com Djokovic, que en principi renunciïn a la Davis.

“La trobada amb en Gerard va anar molt bé. Una vegada més vam ser molt sincers l’un amb l’altre. Des del començamen­t de tot el procés va compartir amb mi la seva opinió de manera transparen­t. No ens hem amagat mai res. No en dono més detalls perquè són reunions confidenci­als”, va exposar Djokovic, que sí que va arribar a la conclusió següent: “Cal resoldre el tema de la Davis de la millor manera possible per no canviar el curs de la història”.

La nova Copa Davis es presentarà dimecres vinent a Madrid, com a seu dels dos pròxims anys, i s’espera la presència a l’acte del defensa del FC Barcelona.

Vaig haver de reinventar-me i de trobar la fórmula de l’èxit; la vaig trobar i estic aferrant-m’hi”

Cal resoldre el tema de la Copa Davis de la millor manera possible per no canviar el curs de la història”

La conversa amb Piqué va anar molt bé; una vegada més vam ser molt sincers l’un amb l’altre, no ens amaguem res”

 ??  ??
 ?? JOHANNES EISELE / AFP ?? Un exultant Novak Djokovic celebrant la victòria enfront del croat Borna Coric
JOHANNES EISELE / AFP Un exultant Novak Djokovic celebrant la victòria enfront del croat Borna Coric

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain