La Vanguardia (Català-1ª edició)

Diversos certàmens industrial­s omplen d’activitat els recintes de la Fira

- Barcelona

Diverses fires industrial­s de diferents sectors que s’uneixen sota un mateix paraigua per créixer unides. Ahir es va donar el tret de sortida a la Barcelona Industry Week, que en tan sols tres dies espera reunir 21.000 assistents en la seva segona edició.

Als salons de Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat va arrencar l’IoT Solutions, dedicada a la internet de les coses i que en la seva quarta celebració arriba als 341 expositors i als 316 ponents, unes xifres amb què creix considerab­lement respecte a l’any passat. Entre altres innovacion­s es pot descobrir una plataforma que, mitjançant sensors de camp i anàlisi de dades, augmenta el rendiment dels cellers al mateix temps que minimitza l’impacte ambiental de la producció de vi. “Aquest any es mostrarà l’enlairamen­t definitiu de la internet de les coses”, va vaticinar el director de la mostra, Roger Bou.

A Montjuïc va començar una de les novetats de la setmana, el saló Healthio, una nova fira dedicada a la indústria sanitària. Allà es van presentar aplicacion­s per autoinject­ar-se adrenalina a fi de tractar al·lèrgies greus, sistemes no invasius per detectar possibles meningitis de nadons per mitjà d’ultrasons i programari­s d’intel·ligència artificial amb capacitat per interpreta­r dades mèdiques en temps real que tenen com a objectiu predir episodis clínics dels pacients. “No és una conferènci­a mèdica; és un espai en el qual es reuneixen ciutadans, sanitaris i innovadors per posar en comú les seves últimes experiènci­es”, va definir el cofundador de l’Healthio, Jordi Serrano-Pons.

Al costat d’Healthio, també al recinte ferial de Montjuïc, va començar l’In(3D)try, la fira focalitzad­a en la impressió 3D i la manufactur­a avançada. S’organitza per tercera vegada i enguany promociona la incubadora d’alta tecnologia 3D del Consorci de la Zona Franca i incorpora àmbits com la robòtica.

 ?? MARTA PÉREZ / EFE ?? Un dels estands del saló Healthio, dedicat a la salut
MARTA PÉREZ / EFE Un dels estands del saló Healthio, dedicat a la salut

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain