La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça posa la primera pedra

Els blaugrana, amb rotacions, passen a semifinals contra el Montpeller

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Onze dies després de guanyar amb solvència al Palau Blaugrana a la Champions (35-27), el Barça Lassa torna a trobar-se avui (16 h), però a Qatar, amb el Montpeller, el vigent campió d’Europa. En joc, una plaça per a la final de la Super Globe o Mundial de Clubs, que es disputa al desèrtic Duhail Sports Hall de Doha (ahir, tot just 600 espectador­s). El primer pas en la competició de la HF el van fer sense problemes els dos veïns europeus contra rivals exòtics i inferiors.

El Barça, que arribava d’un viatge maratonià des de Varsòvia, amb poc més d’un dia de descans, s’imposava al campió asiàtic, l’AlNajma de Bahrain, amb comoditat i sense patir gaire desgast, la gran por de Xavi Pascual, conscient de la duresa dels de Bahrain. Per això, el tècnic blaugrana va optar per fer algunes rotacions, donar descans a Aron Pálmarsson i Gonzalo Pérez de Vargas, i atorgar més minuts a jugadors menys habituals com Aitor Ariño i Víctor Tomàs, i carregar menys Raúl Entrerríos o Mortensen.

Aquests canvis, de tota manera, el Barça no els va notar en el rendiment. Amb el 6-1 de sortida en 7 minuts va encarrilar la victòria gràcies a les recuperaci­ons i les ràpides transicion­s. El joc de velocitat i intensitat que caracterit­za els blaugrana aquesta temporada xocava amb el ritme lentíssim dels de Bahrain, que es veien 8 per sota (17-9) abans d’arribar al descans, tot i que van poder ajustar el marcador amb els gols de Komail Ali Mahfoodh al final del primer temps (19-14).

Per estalviar-se sorpreses i sobreesfor­ços, el Barça va pitjar l’accelerado­r amb un Möller que es va anar entonant (14/39 parades, 36%) i els gols de Mortensen i Mem, que van entrar al segon temps i van trencar el partit amb 7 gols entre els dos, per assolir una màxima renda de +9 al final (37-28).

“El més positiu és que hem passat a les semifinals, que era el primer objectiu que ens havíem marcat, i hem pogut fer rotar els jugadors com esperàvem”, comentava Xavi Pascual, interessat que algunes peces anessin “agafant el ritme perquè aquesta setmana ens venen moltes coses i necessito que tots estiguin molt concentrat­s”. Contra el Montpeller –que va vèncer el Hammamet tunisià per 31-22– ja no hi haurà marge d’error. Perquè, encara que el Barça li passés per sobre al Palau, el premi per al campió és molt llaminer: 400.000 dòlars.

Barça Lassa: Möller, V. Tomàs (4), Andersson (2), Fàbregas (4), Petrus (1), N’Guessan (4), Ariño (4): Sorhaindo, Entrerríos (2), Mortensen (5, 2p), Syprzak (1), Aleix Gómez (3), Dolenec (1p), Duarte (2) i Mem (4).

 ?? STEPHANE PILLAUD / IHF ?? Dika Mem, autor de 4 gols ahir
STEPHANE PILLAUD / IHF Dika Mem, autor de 4 gols ahir
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain