La Vanguardia (Català-1ª edició)

Iberdrola ven part de Scottish Power per 801 milions d’euros

- Madrid

Iberdrola va anunciar ahir que ha venut els actius de generació convencion­al al Regne Unit per 801 milions d’euros (702 milions de lliures) a la companyia Drax Smart Generation. La venda del que era fins ara el negoci tradiciona­l de Scottish Power s’emmarca en el pla 2018-2022, durant el qual es desfarà d’actius per 3.000 milions.

Es tracta de la desinversi­ó més

L’elèctrica vendrà actius per 3.000 milions fins al 2022 i aquest any ha col·locat 1.000 milions

gran després de l’anunci, el mes de febrer passat, ja que fins ara l’empresa que presideix Ignacio Sánchez Galán havia venut el negoci d’emmagatzem­ament de gas als Estats Units i una participac­ió minoritàri­a en l’empresa d’escombrari­es Tirme. Les dues desinversi­ons sumaven uns 200 milions. D’aquesta forma, l’elèctrica ha complert amb un terç del seu pla en menys de vuit mesos. Els actius venuts al Regne Unit sumen 2.566 megawatts de potència de generació tradiciona­l, i inclouen diverses plantes de cicles combinats de gas.

Malgrat aquesta desinversi­ó, Sánchez Galán afirma –a través d’un comunicat oficial– que “el Regne Unit és un mercat clau per a nosaltres, en el qual invertirem 5.900 milions d’euros fins al 2022”. Amb aquest compromís, l’elèctrica basca manté al Regne Unit 2.700 megawatts de potència eòlica instal·lada o en construcci­ó, així com una cartera de projectes superior als 3.000 megawatts, la major part correspone­n a projectes eòlics marins. Aquests nous desenvolup­aments se sumarien al parc East Anglia One, actualment en construcci­ó, que tindrà una capacitat de 714 MW i serà el parc eòlic marí més gran del món quan entri en funcioname­nt l’any 2020.

“Aquesta venda tindrà un impacte positiu en els resultats consolidat­s d’Iberdola d’enguany, que es quantifica­rà i comunicarà al tancament de l’operació”, informa la companyia en el fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. L’operació està subjecta a l’autoritat de la competènci­a britànica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain