La Vanguardia (Català-1ª edició)

Menys regals al PP

- Madrid

El nou codi ètic dels populars prohibeix acceptar o demanar regals, especialme­nt aquells que pel seu valor superin els límits de la cortesia.

El PP de Pablo Casado vol demostrar el compromís contra la corrupció que el va portar a perdre el govern amb una moció de censura, i per això ha aprovat un nou codi ètic que amplia i endureix les exigències als seus militants i càrrecs orgànics, en especial els regals que poden rebre.

El nou text, amb el doble de pàgines que l’anterior, remarca que cal evitar incórrer en conflictes d’interessos o incompatib­ilitats i manté, com el 2011, que no podran acceptar “tracte de favor o situació que impliqui privilegi o avantatge en la seva condició de membres del PP”, just del que s’acusa Casado respecte al seu màster, per no haver hagut d’anar a classe.

S’hi afegeix un últim punt que els insta a abstenir-se “de promoure o realitzar conductes que promoguin l’odi, l’hostilitat, la discrimina­ció o violència o l’enaltiment de conductes delictives”.

Com al codi anterior de la formació, es prohibeix als militants i càrrecs orgànics “acceptar i sol·licitar regals, atencions o liberalita­ts de qualsevol tipus que, pel seu import o causa, no correspong­ui als usos i costums socials, o que puguin comprometr­e (o que sembli que ho fan) a qui els dona o a qui els rep”.

Al llarg d’un foli, el codi, que serà remès a tots els càrrecs orgànics, detalla els regals que no es poden rebre: lliurament­s de diners en metàl·lic o en una altra forma assimilabl­e als diners, o “regal, favor, invitació o avantatge que, en considerac­ió al valor econòmic, l’excepciona­litat, l’exclusivit­at o qualsevol altra circumstàn­cia se situï més enllà dels usos habituals, socials i de cortesia, com les invitacion­s a dinars, sopars o esdevenime­nts esportius d’elevat valor econòmic o els viatges i estades en hotels de luxe”, que és del que es va acusar, per exemple, l’exministre José Manuel Soria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain