La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’escultor que va ser parella de Miguel Bosé durant 26 anys el demanda pels fills

Nacho Palau i l’artista van compartir vida i quatre fills

-

Totes les precaucion­s de Miguel Bosé se n’han anat en orris. El cantant, de 62 anys, sempre ha estat molt reticent a donar detalls de la seva vida privada. Últimament s’ha deixat anar a Instagram mostrant casa seva, els seus gossos labradors –Gordo, Tosca i Ponga– i fins i tot el seu primer cotxe, un Renault 5. Fins i tot ha aixafat un intent d’extorsió mostrant la cara dels seus quatre fills per evitar que li fessin xantatge amb fotos robades. Però no se sabia res públicamen­t de la seva parella sentimenta­l.

I ha estat justament la ruptura d’aquesta relació la que ha revelat la seva existència. Bosé ha compartit els últims 26 anys amb l’escultor valencià Nacho Palau, que després de la separació l’ha demandat, per “la protecció dels seus interessos i, fonamental­ment, els dels seus fills menors”. El despatx d’advocats valencians Ortolá Dinnbier ha difós un comunicat que revela coses però que també obre incògnites: “Després de la ruptura de la relació i convivènci­a mantingude­s ininterrom­pudament amb el senyor Miguel Bosé Dominguín (sic) durant més de 26 anys, i atès que han fracassat les negociacio­ns prèvies que s’han desenvolup­at darreramen­t, el senyor Ignacio Palau Medina ha encarregat a aquest despatx profession­al la interposic­ió de les accions judicials necessàrie­s per a la defensa i protecció dels seus interessos i, fonamental­ment, els dels seus fills menors”.

Es creia que Miguel Bosé [els cognoms reals del qual són González Bosé, perquè Dominguín era el sobrenom del seu avi] és pare de dues parelles de bessons, Diego i Tadeo i Ivo i Telmo, tots quatre fruit de ventres de lloguer i que van néixer, els primers, el març del 2011 i els segons set mesos després. El cantant va dir al seu dia que va optar per la gestació subrogada per consell de Ricky Martin, padrí d’en Tadeo (Juanes ho és d’en Diego). Bosé també deia que no volia ser pare “amb una parella... Estic fart de veure com s’utilitzen els nens en les separacion­s, com paguen els

El cantant se n’ha anat a viure a Mèxic amb dos dels nens, mentre que l’escultor és a Espanya amb els altres dos

plats trencats i pateixen les conseqüènc­ies d’una relació que es trenca...”. Des que van néixer els nens (presumible­ment, dos són fills biològics de Bosé, i els altres dos, de Palau), el cantant ha viscut gairebé tot el temps fora d’Espanya. Primer a Panamà, on feia una vida protegida dels paparazzis. Les alarmes van saltar quan es va traslladar fa poc a Mèxic amb dos dels nens. Dels altres bessons, ni rastre, fins que s’ha sabut que són a València, amb la fins ara discretíss­ima parella del cantant.

Palau, que ronda els 50 anys, malgrat una relació sentimenta­l tan llarga no va sortir mai amb Bosé en una catifa vermella i amb prou feines se’ls va veure junts en públic. El valencià només ha fet una gran exposició individual i ha col·laborat amb artistes com l’actor Jordi Mollà, que també pinta, i el també escultor Daniel Perandrés, amb qui comparteix un compte d’Instagram pràcticame­nt inactiu.

Bosé, que només ha admès una relació juvenil amb Ana Obregón, tot i que se sap que va viure a Nova York amb Nacho Duato, no ha comentat una ruptura que fa miques una intimitat ben defensada. Dimarts, però, va facilitar una imatge seva durant una visita a Ocuilán (Mèxic), on va parlar amb afectats del terratrèmo­l del 2017.

Els advocats de Palau tampoc no han volgut ampliar a La Vanguardia la informació ni aclarir el possible error en la nota de premsa sobre els cognoms del cantant.

 ??  ??
 ?? OCESA SEITRACK / EFE ?? Miguel Bosé dimarts a Ocuilán, localitat mexicana afectada per un terratrèmo­l el 2017
OCESA SEITRACK / EFE Miguel Bosé dimarts a Ocuilán, localitat mexicana afectada per un terratrèmo­l el 2017
 ?? INSTAGRAM ?? Una de les poques imatges de Nacho Palau
INSTAGRAM Una de les poques imatges de Nacho Palau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain