La Vanguardia (Català-1ª edició)

Badalona prolongarà el passeig marítim fins a la frontera amb Montgat

- Badalona

El regidor de Territori de l’Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, va anunciar al Consell de Mobilitat Sostenible i Transport Públic que es va fer dimarts a la nit el calendari d’obres previst per al nou passeig marítim entre el tram de La Donzella de la Costa i Torrent de Vallmajor, a pocs metres de la frontera amb Montgat. Es tracta d’una proposta redactada pels tècnics de l’empresa municipal Engestur.

L’actuació, que es preveu que s’acabi el maig del 2020, afecta un espai de 13.300 m². El projecte executiu es licitarà el gener del 2019, i tindria un pressupost pròxim als 2,5 milions d’euros. La durada de les obres es prolongarà durant sis mesos, fins que s’acabi, cap a la primavera del 2020.

La proposta que el govern socialista va presentar al Consell de Mobilitat preveu un carril bici a tocar de les vies del tren, separat per un espai central ideat per al gaudi de la ciutadania que es diferencia­rà amb una línia de bancs i jardineres. De la proposta destaca la prolongaci­ó dels passos subterrani­s que connecten sota la via del tren, que permetran sortir a la superfície una vegada superat el carril bici, per millorar la convivènci­a entre els ciclistes i els vianants. Igualment, es preveu la construcci­ó d’una passarel·la a nivell per a vianants i bicicletes que permetria superar sense desnivells el pas subterrani de la Riera de Canyadó.

Mentre no comencin les obres, les propostes del govern municipal passen per mantenir l’actual carril bici i permetre l’estacionam­ent de vehicles, únicament al costat mar, entre les vuit de la nit i les vuit del matí.

El regidor responsabl­e, Rubén Guijarro, va destacar que “abans de parlar d’un passeig marítim sense cotxes calia tenir un projecte de consens” amb alternativ­es que puguin satisfer totes les activitats ciutadanes.

 ?? AJUNTAMENT DE BADALONA ?? Tram del litoral de Badalona que es convertirà en passeig marítim
AJUNTAMENT DE BADALONA Tram del litoral de Badalona que es convertirà en passeig marítim

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain