La Vanguardia (Català-1ª edició)

Front comú per la llei d’emergència habitacion­al

- Redacció

Una cinquanten­a d’entitats i ajuntament­s catalans van reclamar ahir al Govern de Pedro Sánchez la retirada del recurs interposat per l’anterior executiu del PP contra la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observator­i DESC, promotors de la iniciativa legislativ­a popular d’habitatge que va culminar amb la llei aprovada per unanimitat pel Parlament, es van reunir ahir davant de la Cambra catalana amb diferents alcaldes i regidors per presentar un manifest que exigeix recuperar la norma.

“Volem que divendres que ve el Consell de Ministres retiri el recurs contra la llei 24/2015, de manera que el Tribunal Constituci­onal no hagi de pronunciar­se”, va explicar la portaveu de la PAH, Lucía Delgado. Aquesta normativa va ser recorregud­a el maig del 2016 per l’anterior govern central davant el Tribunal Constituci­onal, que va suspendre l’aplicació de gran part del text. Entre altres qüestions, preveia un lloguer social obligatori per part dels grans tenidors a les famílies vulnerable­s que no poden pagar el seu lloguer o hipoteca i la cessió obligatòri­a per augmentar el parc d’habitatge assequible. Ahir es va recordar que cada dia hi ha a Catalunya 61 desnonamen­ts.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Ada Colau, una de les alcaldesse­s que van intervenir ahir en l’acte reivindica­tiu davant del Parlament
CÉSAR RANGEL Ada Colau, una de les alcaldesse­s que van intervenir ahir en l’acte reivindica­tiu davant del Parlament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain