La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jesús Vázquez s’aboca contra la sida

El presentado­r serà l’amfitrió de la gala benèfica ‘People in red’, que se celebrarà el 19 de novembre al MNAC

- ISABEL CLARÓS Barcelona

La Voz, Supervivie­ntes, Factor X,

Operación Triunfo... Gairebé tots els formats d’entretenim­ent de Telecinco han tingut Jesús Vázquez com a presentado­r. El gallec és un dels pilars de la cadena en què va entrar fa 30 anys i col·labora amb diverses causes: “Hi dedico el meu cor, la meva entrega i el meu amor”, diu. L’última amb què s’ha compromès és la Fundació Lluita contra la Sida. Ahir, a l’Antiga Fàbrica Damm, es va presentar la gala benèfica 2018, amb el doctor Bonaventur­a Clotet i Toni Cruz, de Gestmusic. També hi havia Jesús Vázquez, que va dir que estava il·lusionat de poder-se implicar més en el projecte en què col·labora des de fa anys perquè el doctor Clotet és un dels seus herois i sobretot perquè de jove va veure el començamen­t d’aquesta malaltia que es va emportar molts amics seus i perquè ara espera poder-ne veure el final. I tot i que no anava de vermell va animar famosos i anònims a col·laborar en la campanya #PonteDeRoj­o.

La novena edició de la gala benèfica, batejada fa dos anys amb el nom de People in red, se celebrarà el 19 de novembre al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Setcents assistents podran tastar el menú preparat per Nandu Jubany, Carles Abellan, Carles Gaig i Hideki Matsuhisa. Aquest any, més que mai, la gala serà un espectacle. En espera de més confirmaci­ons, ja és segur que durant el sopar actuaran Antonio Orozco, Aitana, Amaia i Alfred García; l’humor l’hi posaran Carlos Latre, Los Morancos, Juan Carlos Ortega i Javier Sardà, i el final de festa, David Bisbal. La gala es retransmet­rà per internet i els que no hi assisteixi­n podran fer igualment donatius per a la investigac­ió per SMS, transferèn­cia bancària o per Paypal al web www.peopleinre­d.tv.

Tot i que ho és, a Jesús Vázquez no li agrada que li diguin estrella de

Telecinco. “Jo soc un pencaire, que em mullo en el que faig, però a més és que tinc sort perquè em donen projectes meravellos­os i fàcils de presentar”, assegura. Li agrada l’entretenim­ent i va estudiar art dramàtic (tot i que va començar Veterinàri­a) per dedicar-s’hi. Malgrat que va rodar una pel·lícula (Aquí el

que no corre, vuela), va fer teatre (La importanci­a de llamarse Ernesto )i

va gravar un disc (A dos milímetros

escasos de tu boca), el cert és que a la televisió és on s’ho passa més bé: “La tele es va encreuar en la meva vida, i la primera vegada que vaig trepitjar un plató, vaig veure les càmeres i vaig començar a parlar em vaig dir: ‘Això és el que m’agrada’”.

No només profession­alment sinó també personalme­nt està afectat pel fet de no tornar a presentar La

voz, ja que Antena 3 n’ha adquirit els drets: “M’ha sabut molt greu, perquè feia molts anys que hi era i me’l sentia molt meu. Però també em va saber el mateix greu quan es van acabar altres programes. Ja es-

tic embarcat en altres projectes”, diu. Ahir mateix es va confirmar que un d’aquests projectes és la versió espanyola de Bake off, un concurs de rebosteria de gran èxit al Regne Unit i que s’emet a 30 països.

Jesús Vázquez fa 17 anys que està amb Roberto Cortés, amb qui es va casar el 2005. Ell també és el seu mànager, el seu crític més gran i fan. “Desgasta estar 24 hores plegats, però ens compensa –explica–. Tinc una màxima i és que no ens n’anem a dormir sense resoldre els petits conflictes que hàgim pogut tenir”. Una altra de les seves màximes és el seu cercle d’amistats. Gairebé tots fora de la professió, si bé hi ha algunes excepcions com Jorge Cadaval. A Vázquez i Cortés els agrada viatjar i esquiar per tot el món, i no es plantegen ser pares: “Tot i que m’agrada la canalla, és una opció personal –assegura–. No tinc aquesta necessitat. Estic content amb la vida que he construït amb el meu marit”. El relaxa escriure i no descarta publicar una novel·la de ficció algun dia: “Escric sobre un noi als vuitanta, que no soc jo. Tinc unes notes a l’ordinador i quan alguna cosa em fa voltes pel cap ho escric, ho corregeixo o ho esborro i avanço una miqueta”.

Les marques confien en Vázquez per anunciar els productes potser perquè, diu, no hi ha gaire diferència entre com és a la tele i a la realitat. També l’Acnur, que el 2008 el va fer ambaixador. “És una de les coses que donen sentit a la vida boja que portem: poder ser altaveu de causes com aquesta”, diu.

El seu pròxim projecte a Telecinco serà posar-se al capdavant de ‘Bake off’, un concurs de rebosteria de gran èxit

 ??  ?? ‘People in red’ Toni Cruz, de Gestmusic, el presentado­r Jesús Vázquez i el doctor Bonaventur­a Clotet ahir a l’Antiga Fàbrica Damm durant la presentaci­ó de lagala benèfica
‘People in red’ Toni Cruz, de Gestmusic, el presentado­r Jesús Vázquez i el doctor Bonaventur­a Clotet ahir a l’Antiga Fàbrica Damm durant la presentaci­ó de lagala benèfica
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain