La Vanguardia (Català-1ª edició)

La campanya de difusió sobre el càncer, tret de sortida de La Marató

- Redacció

La 27a edició de La Marató de TV3 va arrancar motors ahir amb la presentaci­ó als mitjans de la campanya de sensibilit­zació i difusió sobre el càncer, la malaltia a què es dedica aquest any la gala benèfica que se celebrarà el diumenge 16 de desembre.

Per posar xifres sobre la taula, Ramon Salazar, director de recerca de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), va explicar que el càncer és “la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones i es calcula que, al llarg de la vida, en tindran un de cada dos homes i una de cada tres dones”. “Un 40% dels càncers es podrien prevenir amb hàbits de vida saludables, però un 60% no es poden prevenir, i per això la recerca és molt necessària”, va afegir.

Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató, va presentar les accions de la campanya, que ha començat aquesta setmana “amb les més de 5.300 sessions divulgativ­es que es faran als centres de secundària, cívics i bibliotequ­es de Catalunya”. Durant les sessions es projectarà un vídeo divulgatiu que combina el testimoni de persones amb càncer i les explicacio­ns de l’oncòloga Joana Vidal.

Bernabé també va parlar de la implicació ciutadana en La Marató i calcula que més d’un milió de persones participar­an en 3.500 activitats populars i que 3.400 voluntaris atendran els donatius telefònics el dia del programa. Des d’ahir i fins al 31 d’octubre es poden fer les inscripcio­ns i el 6 de novembre se sortejaran les places.

Martí Patxot, director de comercial i màrqueting de la CCMA, va presentar la imatge gràfica creada amb Ogilvy. La reconstruc­ció, a partir d’instantàni­es, de l’experiènci­a d’una dona que ha superat el càncer de mama protagonit­za la campanya que es difondrà amb díptics, cartells i banderoles. Una altra peça fonamental serà l’espot, que s’emetrà la setmana del 5 de novembre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain