La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 20% dels pares creuen que l’escola no informa prou

- Efe

El 20% de les famílies catalanes estan descontent­es amb la informació que reben de l’escola respecte de l’educació dels seus fills, malgrat que un 78% confien que els docents respondrie­n positivame­nt si el seus fills tinguessin un problema, segons una enquesta que ahir va presentar la Fundació Bofill.

L’enquesta s’ha fet a un total de 9.794 pares i mares perquè valoressin l’acompanyam­ent i la tutoria que els centres escolars fan a les necessitat­s dels seus fills, un àmbit que, segons el director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, és molt essencial perquè “la diferència entre l’èxit i el fracàs (escolar) està en la feina d’acompanyar i tutoritzar”.

La directora de l’àrea d’investigac­ió de la fundació, Mònica Nadal, va explicar que en general els resultats de l’enquesta mostren dos blocs entre els pares: un en què diuen que estan molt satisfets i un altre en què no estan especialme­nt satisfets i consideren que necessitar­ien més informació per poder acompanyar els seus fills en els seus estudis.

Un 20% de les famílies que valoren que tenen poca informació, en general, tenen estudis més baixos i pensen que no poden donar als seus fills l’ajuda necessària i que els fa falta més orientació dels docents.

Nadal també va dir que, a partir de les conclusion­s de l’estudi, es podria dir que “les famílies amb estudis més alts estan més satisfetes (amb la informació que reben dels centres), malgrat que s’esperi el contrari”.

En general, es conclou que les escoles proporcion­en a pares i mares informació adequada, però cal donar més coneixemen­t i recursos als pares que en necessiten, que alhora solen coincidir amb les famílies amb fills que no van bé a l’escola i amb les que tenen nivells educatius més baixos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain