La Vanguardia (Català-1ª edició)

1. Antoni Salvà Director de la Fundació Salut i Envellimen­t de la UAB

-

“Hem de parlar de finançamen­t i hem de fer-ho de manera clara. No podem generar falses expectativ­es i fer creure a la gent que la nova llei ens ho arreglarà tot, com ja va passar amb la llei estatal fa uns anys”

2. Mariona Rustullet Directora tècnica de Sumar (Serveis Públics d’Acció Social)

“La gent ha de poder envellir tal com ha viscut, ja sigui en una residència, a casa o en un centre de dia. Hem de ser flexibles i que la gent gran tingui dret a decidir”

3. Begoña Román Doctora en Filosofia i presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials

“Envellir és llei de vida, i és molt important que ens reconcilie­m amb la pèrdua de capacitats. En pocs anys hem fet una conquesta magnífica en longevitat, però hem de deixar de continuar negant la vellesa”

4. Roser Galí Directora general de Famílies de la Generalita­t

“Els canvis socials que hem viscut pel que fa a rols dins la família obliguen a parlar d’un disseny emocional i de vincles familiars que no podem passar per alt”

5. Francesc Iglesies Secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalita­t de Catalunya

“Preparem l’articulaci­ó d’una gran política de prevenció i promoció de l’autonomia personal que permeti a la gent administra­r-se el seu procés vital com ja fan en altres països. No pensem en santa Bàrbara fins que trona”

6. Cinta Pascual Directora de residèncie­s L’Onada i presidenta de l’ACRA i el CEAPs

“Tinc la sensació que fa 20 anys que parlo de plataforme­s de serveis flexibles i que visito altres països per mirar com ho fan allà, però ara hem d’avançar d’una vegada”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain