La Vanguardia (Català-1ª edició)

Maria Arnal i Marcel Bagés tanquen gira i obren el Músiques Sensibles

- Barcelona

Entre aquesta nit i el 23 de novembre tindrà lloc la sisena edició del festival Músiques Sensibles, un certamen que vincula cultura i música amb compromís i responsabi­litat social, i que destina un 10% de la recaptació a entitats benèfiques.

Més enllà d’objectius i bones intencions, el cicle musical s’ha fet un lloc indiscutib­lement, des de les primeres edicions emplaçades al foyer del Liceu fins a la de l’any passat, quan va desembarca­r al Petit Palau-Palau de la Música. Aquest itinerari ha estat motivat en bona part per qüestions d’aforament, segons explica la directora del festival, Cristina Torres, ja que el foyer liceista tan sols podia aplegar 380 persones, mentre que al Petit Palau la xifra ascendeix a mig miler. Aquest canvi d’escenari va ser en general ben acollit per l’aficionat, que va respondre amb una assistènci­a general del 80%.

Aquesta edició del Músiques Sensibles conté, pel que fa a l’aforament, una novetat perquè el concert inaugural d’aquesta nit tindrà lloc a la sala Gran del Palau de la Música, amb un aforament del voltant de 1.800 localitats. Un salt quantitati­u de bracet amb una de les propostes de més actualitat en l’escena musical espanyola, el duo format per Maria Arnal i Marcel Bagés, que està acabant l’aclamada gira de presentaci­ó de l’àlbum 45 cerebros y un corazón, aparegut fa un any llarg. Cristina Torres, també responsabl­e de la sèrie de concerts estivals a les ruïnes d’Empúries, certificav­a ahir l’espectacul­ar èxit de la parella catalana tot recordant un concert ofert l’agost del 2016 en aquestes ruïnes i en què van exercir de teloners de Manel.

La resta de la programaci­ó del cicle, a més de les caracterís­tiques esmentades al principi, té com a destacada senya d’identitat la presència femenina com a mínim en la meitat de la programaci­ó. Una constant des del primer any –amb recordats concerts de Sara Pi i Joana Serrat– i que aquesta vegada se substancia juntament amb altres noms encara per descobrir i que acaben creant nous públics. Així, els altres nou concerts seran protagonit­zats per una altra sèrie de noms com Carmen Boza i Intana (9/XI), Roger Mas i Joe Dolman (10/XI), Gemma Humet i Alidé Sans (16/XI), Xoel López (17/XI), El Petit de Cal Eril (21/XI) i el London Community Gospel Choir (23/XI), un dels més prestigios­os d’Europa i que vindrà en un format més reduït del que és habitual.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain