La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un IDN plus

El Mercat de les Flors treu el suc del festival IDN que va fundar la videoartis­ta Núria Font

- GEORGINA SEDANO

Des del 2006 fins al 2015 el Mercat de les Flors va acollir les cinc edicions de l’IDN, un festival de caràcter emancipado­r que va néixer teixint complicita­ts entre la dansa, les arts visuals i la tecnologia i que es va consolidar com un aparador per a les propostes d’exploració més puntera, amb mostres de videodansa, conferènci­es i laboratori­s de creació. Ara l’IDN Plus (d’avui al 21) és un gest –fèrtil– que homenatja Núria Font, la videoartis­ta que va impulsar el festival IDN. L’IDN Plus ja no és, doncs, un festival, però és tot allò que el festival va ser: un espai de trobada entre artistes, friccions entre discipline­s, recuperaci­ó i projecció de les obres –a més de generar un bon arxiu de les peces efímeres– i un espai per continuar pensant el futur d’allò que engloba l’IDN: la imatge, la dansa i els nous mitjans.

La programaci­ó inclou artistes com la plataforma Kònic Thtr, que ha col·laborat des dels inicis del festival amb un llenguatge propi i que ara presenta una versió site specific de la peça #14::Skyline-Extended::. També Gilles Jobin, que investiga el volum de la imatge i modifica l’escala dels ballarins a l’obra cinematogr­àfica WOMB, o l’Instituto Stocos, que proposa el seu fundaciona­l Piano&Dancer.

L’homenatge a Núria Font es complement­a amb l’exposició produïda per Arts Santa Mònica en col·laboració amb el Loop (a partir del novembre), per continuar pensant quin interès té encara la tecnologia després d’irrompre en les arts als anys noranta. Quin contingut té, avui?

 ??  ?? IDN PLUSMERCAT DE LES FLORS. D’AVUI AL 21
IDN PLUSMERCAT DE LES FLORS. D’AVUI AL 21

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain