La Vanguardia (Català-1ª edició)

Maneta i passaport

El Barça toca els quarts de final amb cinc gols al Glasgow de cinc jugadores diferents

- CARLES RUIPÉREZ

Al Barcelona tot li va sortir de primera. Un Barça que es va lluir amb una exhibició coral, que va fer una maneta amb cinc golejadore­s diferents, que va deixar la porteria a zero i que haurà d’anar a Escòcia l’1 de novembre només per segellar el passaport com un dels vuit millors equips d’Europa.

El Miniestadi comença a crear un respecte reverencia­l a la Champions femenina, gairebé com el Camp Nou de les nits màgiques. La remuntada al BIIK Kazigurt ha augmentat aquesta sensació que el Barcelona a casa et passa per sobre. Ahir l’equip desarborat va ser el Glasgow City.

L’eliminatòr­ia de setzens no va tenir res a veure amb la d’ahir. Tot el patiment de la ronda anterior va servir de lliçó per a les barcelonis­tes. Ahir no hi va haver badades ni ensurts. No s’haurà de córrer amb presses a la tornada. Tot va quedar vist per a sentència a l’anada. El Barcelona femení va funcionar aquesta vegada com un corró. Van ser cinc gols, però en van poder ser més si la fusta no hagués repel·lit dos cacaus de Patri i Andonova.

L’equip blaugrana és més tècnic, més ric tàcticamen­t, més experiment­at i més versàtil que l’escocès. I tot plegat es va plasmar en una primera part en què tot va sortir a la perfecció per a les locals. Ni tan sols la baixa d’última hora de l’holandesa Lieke Martens, amb unes molèsties al peu esquerre que la van deixar fora de la convocatòr­ia, no va afectar un equip que va agafant tirada. A més, però, i malgrat la voluntat d’aconseguir un marcador ampli de cara a la tornada, es va permetre el luxe de prescindir d’entrada d’Alèxia Putellas, autora d’un pòquer aquest diumenge.

Fran Sánchez va guanyar la batalla al seu homòleg Booth. Al Barça li feia por que el joc directe i la pilota parada del seu rival, i l’antídot va ser alinear cinc de les seves jugadores amb més centímetre­s: Hamraoui, Torrejón, Mapi León, Leila i Andrea Pereira, totes excepte l’última per sobre d’1,70 m. Les blaugrana, però, només van concedir una falta lateral al Glasgow i un únic córner... al minut 79.

Faltava situar-les a la gespa i el Barça, amb diversos canvis de posició, va optar per un sistema innovador, un 3-4-2-1 molt ofensiu, semblant al que Robert Martínez va utilitzar amb Bèlgica al Mundial. Pereira, Mapi León i Leila tancaven, Vicky Losada i Hamraoui organitzav­en amb Marta Torrejón i Andresa Alves obertes a la banda. Per dins, inserint-se entre línies, Patri i Aitana feien de mitjapunte­s i Mariona Caldentey com a nou, amb mobilitat.

El dibuix va funcionar, va sorprendre el conjunt escocès, que es volia defensar, i va permetre al Barcelona dominar el joc al seu aire i crear moltes ocasions, tal com volia. Això sí, curiosamen­t els dos primers xuts van ser visitants, si bé Sandra Paños no va haver d’intervenir.

Cinc minuts és el que va trigar el al Barça a començar a carburar, liderat per Aitana i Patri, que encara sembla que estiguin jugant el Mundial sub-20. Segures i fiables, s’entenen de meravella i els surt tot bé, sobretot si el seu equip es posa al davant de seguida. Hamraoui, campiona de les dues últimes Champions amb el Lió, es va inventar un globus des de la frontal que es va colar a la porteria de Lee Alexander.

Patri Guijarro no va poder marcar el segon perquè el travesser l’hi va impedir, però sí que el va fer Aitana, després d’una gran jugada d’extrem d’Andressa, que va fer una centrada que va deixar passar Mariona perquè Bonmatí col·loqués la pilota lluny de l’abast de la portera. El ritme imprès pel Barça va fer efecte en la recta final de la primera meitat, quan va caure el tercer en una jugada en què Patri va reblar el que primer Vicky Losada i després Mariona no van poder.

Amb la feina encarrilad­a, a la segona part el gol va voltar la porteria del Glasgow City fins que Andressa i Mapi León van trobar la xarxa amb dos xuts potents de fora l’àrea que se li van escapar a la portera, que tampoc no hi hauria pogut fer res amb un míssil d’Andonova que es va estavellar a la fusta. Hauria estat la cirereta del pastís.

Aitana i Patri continuen amb la confiança del Mundial sub-20, s’entenen i s’atreveixen més

Les blaugrana van dominar i van crear moltes ocasions gràcies a un 3-4-2-1 similar al de Bèlgica

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Les jugadores del FC Barcelona celebrant un dels gols de la golejada d’ahir al Mini
LLIBERT TEIXIDÓ Les jugadores del FC Barcelona celebrant un dels gols de la golejada d’ahir al Mini
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain