La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça Lassa, a la final de la Super Globe

-

El Barça Lassa sembla que ha pres la mida a un dels seus rivals europeus més temuts, el Montpeller. Els blaugrana van derrotar ahir amb solvència l’equip francès a les semifinals de la Super Globe o Mundial de Clubs, en una competició que potser es mereixeria un pavelló menys luxós que el Duhail Sports Hall de Doha però que no tingués les grades desèrtique­s. El partit s’ho mereixia, com passa sempre que s’enfronten aquests dos titans europeus de l’handbol, que ja s’han vist les cares aquesta temporada: 35-27 al Palau Blaugrana en la fase de grups de la Champions. “No podem tornar a jugar despistats”, va dir Xavi Pascual la nit abans, molest pel resultat final del Barça Lassa - Al-Najma (37-28), que no reflectia la distància que hi ha entre un equip i l’altre, el campió asiàtic i amb jugadors molt durs, és cert, però tot i això no tan tècnics com els europeus. En realitat era un toc d’atenció per al següent partit, el d’ahir.

I va funcionar. Els blaugrana no van abaixar mai la guàrdia i, malgrat que la primera part es va acabar del costat francès (19-18), el Barça Lassa va sortir en bloc en la represa del matx i aviat va deixar clar que giraria la truita, amb un parcial d’11-19. El Montpeller encara es ressent dels jugadors que té a la infermeria. Un dels seus vaixells insígnia, l’argentí Diego Simonet, es va reincorpor­ar i va jugar alguns minuts, però encara és lluny del seu millor moment de forma. Just el contrari li passa al porter blaugrana, Gonzalo Pérez de Vargas, que va tornar a estar entre els millors. El 30-37 va servir en safata d’or el passaport al Barça per a la final, en què els jugadors de Xavi Pascual tindran l’opció d’aconseguir el seu quart títol d’aquesta competició, que ja van guanyar el 2013, 2014 i 2017. Els barcelonis­tes s’enfrontara­n demà a la gran final al Füchse Berlín, que ahir va fer bons els pronòstics i es va desfer de l’Al-Sadd (20-26). Els alemanys no són uns nouvinguts en aquesta competició, ja que la van guanyar el 2015 i el 2016.

Barça Lassa: Perez de Vargas, Mortensen (7, 1 p), Raúl Entrerríos (1), Cedric Sorhaindo (1 p), Gonçalves dos Santos, Dika Mem (6), Fàbregas (1); Tomás González (2), Andersson (1), Arino Bengoechea (1), N’Guessan (7), Aleix Gómez (6), Dolenec (2), Palmarsson (2).

El conjunt blaugrana, amb tres Mundialets, disputarà la final contra el Füchse Berlín, que en té dos

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain