La Vanguardia (Català-1ª edició)

Viatge de negocis a Madrid

Piqué confia a poder comptar amb Nadal i Djokovic a la nova Copa Davis, “un somni”

- CARLOS NOVO

Gerard Piqué es va entrenar al matí amb el Barça, va deixar aparcada la faceta de futbolista i va volar a la tarda a Madrid, on es va posar el vestit d’empresari (és el president del Grup Kosmos) i, acompanyat per l’alcaldessa de la ciutat, Manuela Carmena (Ara Madrid), i del president de la Comunitat, Angel Garrido (PP), va presentar la nova Copa Davis, amb un format que ha disgustat alguns dels principals tennistes i ha sacsejat el món del tennis. Les edicions del 2019 i el 2020 d’aquest trofeu es disputaran a la capital d’Espanya.

La fase final del torneig de l’any que ve es disputarà del 18 al 24 de novembre a la Caja Mágica, sobre pista dura, amb 18 federacion­s en lliça. La del 2020, en principi també al novembre, malgrat que els tennistes prefereixe­n el setembre, tant a la Caja Mágica com al WiZink Center, l’antic Palau dels Esports.

Per presentar la nova Davis, Piqué, tantes vegades esbroncat al Bernabeu o al Calderón, va utilitzar un discurs amb reminiscèn­cies de la lluita pels drets civils: “Jo vaig tenir un somni fa molt de temps, dos o tres anys”. Va parar uns segons i va prosseguir: “Crear un esdevenime­nt únic en què els jugadors poguessin representa­r els seus països, les seves federacion­s. Vam tenir molta feina, però el 16 d’agost a Orlando hi va haver un punt d’inflexió, un moment històric que canvia la història del tennis en una competició de 118 anys d’història”.

Després del discurs del jugador del Barcelona va arribar el torn a Manuela Carmena: “Madrid és la ciutat de l’abraçada i de l’acollida. Gerard, t’estimem i t’admirem com l’esportista d’elit que ets. Continua somiant, sisplau”, va dir.

L’Ajuntament i la Comunitat han ensumat negoci i donen suport al projecte que lidera Piqué. Cadascuna de les institucio­ns hi aportarà 4,5 milions, i l’Ifema, un milió més. Tot i que no estan quantifica­ts els possibles beneficis, aniran molt més enllà de termes econòmics. “El nou mundial de tennis és un autèntic esdevenime­nt internacio­nal que reportarà no només un lideratge esportiu, sinó també en matèria turística, de projecció d’imatge i de creació d’ocupació”, va assegurar Ángel Garrido, el president de la Comunitat. En les seves primeres previsions, les institucio­ns madrilenye­s esperen que la ciutat pugui rebre amb el torneig almenys 185.000 visitants.

Gerard Piqué va tenir paraules de reconeixem­ent per a Madrid: “Estic molt orgullós que es pugui disputar a Madrid, una ciutat coneguda a escala mundial, amb infraestru­ctures com la Caja Mágica”, va afegir. La Caja Mágica, però, ha estat especialme­nt polèmica des que es va inaugurar com a part del fracassat projecte del Madrid olímpic i des del mateix Ajuntament es reconeix que està infrautili­tzada.

Després dels discursos protocol·laris, Piqué va haver de fer front a les preguntes sobre el descontent­ament dels tennistes tant amb el nou format com amb les dates triades. Va respondre amb aplom i seguretat i va llançar un bon missatge a Roger Federer, el més crític amb la seva proposta: “A en Roger les cames li donen el que li donen. És el millor tennista de la història, però és un cas atípic i a la seva edat prefereix jugar només tornejos emblemàtic­s. A més a més, no ha estat mai jugador de Davis”. Va reconèixer no haver parlat amb ell, però sí amb el seu agent. “En tot cas, la porta no està tancada”, va dir.

Sobre Rafa Nadal, Piqué està segur de poder comptar amb ell, “i més a Madrid, si no està lesionat. I amb el número u ja n’hi ha ben bé prou”. Sobre Djokovic, un altre tennista que s’ha mostrat reticent, va comentar: “Estem fem negociacio­ns. A en Novak li encanta jugar la Davis i som positius. Ell és fonamental”.

Pel que fa a les dates, Piqué és conscient que els jugadors s’estimen més el setembre: “La setmana perfecta no existeix. Des d’un punt de vista del jugador pot ser el setembre; des del d’un torneig potser és el novembre, quan no fem nosa a ningú... Estem intentant buscar una cosa que sedueixi totes les parts. El nostre projecte és molt sexi”.

Piqué va demanar “que no s’estigui preocupat per les grans raquetes. Cal subratllar que aquesta és una competició per equips; per això ha durat 118 anys”.

Aquest és el quart viatge que fa el jugador per motius tennístics en plena temporada. El penúltim va ser a Xangai. Sobre si pensava que el seu club estava molest amb ell amb tanta activitat fora de l’àmbit futbolísti­c, va llançar pilotes fora: “No he parlat amb el president Bartomeu sobre això. Estic la mar de bé amb el club, com sempre”, va contestar.

“A Federer les cames li donen el que li donen; és el millor tennista de la història però és un cas atípic”

“No he parlat amb Bartomeu sobre això (tennis); estic la mar de bé amb el club”, diu Piqué

 ?? DANI DUCH ?? Kelly Fairweathe­r (ITF), el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, l’alcaldessa Manuela Carmena i Gerard Piqué, ahir
DANI DUCH Kelly Fairweathe­r (ITF), el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, l’alcaldessa Manuela Carmena i Gerard Piqué, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain