La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primer l’anell, després la victòria

Golden State rep el títol de campió abans de superar els Thunder (108-100)

-

En l’obertura del curs a l’NBA, dimarts a la nit, els anells van ploure des del sostre de l’Oracle Arena, el pavelló dels Warriors a Oakland. Anaven destinats a les estrelles de l’equip, els talents que havien guanyat el títol la primavera passada, el títol de “campions del món”, que és com es fan considerar els campions de l’NBA.

Adam Silver, el comissiona­t de la lliga, va recollir els anells, que es despenjave­n per mitjà d’un cable, i els va lliurar als jugadors. Molts d’ells, com ara Stephen Curry –en la imatge–, es van fotografia­r amb el trofeu. “L’any passat va ser un viatge increïble. Cada nit ho fem per tots vosaltres”, va dir Curry, un dels jugadors més singulars de l’última dècada, mentre aplaudia l’afició.

L’anell és especial. La part superior és reversible, cosa que el fa únic. Hi apareixen 74 safirs blaus al costat superior, tants com victòries van aconseguir els Warriors (entre la fase regular i els playoffs). Al costat inferior llueixen 74 diamants blancs. Quan s’aixeca la part superior de l’anell, es pot llegir el lema de l’equip: “Força en números”.

El nom i el dorsal del jugador apareixen en un costat de l’anell, juntament amb les 56 pedres que il·lustren el nombre d’anys que fa que els Warriors juguen a l’NBA. En un costat també hi consten els resultats 4-1, 4-1, 4-3 i 4-0, que són els marcadors de les quatre eliminatòr­ies de playoff de l’equip en el seu camí cap al títol. Tots els jugadors van recollir l’anell vestits amb jaquetes d’abric amb estampats daurats. Podia llegir-s’hi: The Champions i Back to back.

“És graciós; ara em trobo pensant en la famosa nit de Joe Lacob, quan va dir que ens penjaríem un altre títol”, va explicar Steve Kerr, l’entrenador. Es referia a l’any 2010, quan Lacob acabava de comprar la franquícia. “Jo era a casa i vaig riure interiorme­nt, però la veritat és que aquella nit en Joe va marcar el camí a seguir”.

Els Warriors s’han adjudicat tres dels últims quatre campionats de l’NBA, i pretenen convertir-se en els primers a assolir cinc finals consecutiv­es des de mitjans dels anys seixanta, quan ho van fer els Celtics.

Després la pilota va entrar en joc i els Warriors es van mostrar formidable­s. Van derrotar Oklahoma City Thunder, un altre pes pesant, per 108 a 100. Curry va sumar 32 punts, amb cinc triples, i va repartir nou assistènci­es. Durant es va enfilar fins als 27 punts.

Els Warriors, que han guanyat tres dels últims quatre títols, pretenen emular els Celtics

 ?? EZRA SHAW / AFP ?? Curry ensenya l’anell reversible de campió de l’NBA 2017-2018
EZRA SHAW / AFP Curry ensenya l’anell reversible de campió de l’NBA 2017-2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain