La Vanguardia (Català-1ª edició)

Freixenet vendrà prosecco per Nadal i fusiona la xarxa comercial amb Henkell

El grup abandonarà el negoci del vi per centrar-se en els escumosos

- ROSA SALVADOR

Pedro Ferrer i Andreas Brokemper, els nous consellers delegats de Freixenet, van explicar ahir que la nova estratègia del grup després de l’entrada de l’alemanya Henkell al seu accionaria­t inclourà la venda dels cellers de vi tranquil, la comerciali­tzació de prosecco amb la seva pròpia marca, fins i tot a Espanya, i la integració de la seva xarxa de filials internacio­nals amb les de Henkell.

Brokemper, que també és conseller delegat de Henkell, va explicar que la família Ferrer i el grup alemany “tenen exactament les mateixes accions” de Freixenet, però han optat per una integració total de la estratègia de les dues firmes. “Conjuntame­nt som el primer productor d’escumós del món i el nostre objectiu és tenir una quota de mercat del 10% el 2025”, va assenyalar. Actualment el grup té una quota del 8%, factura 1.237 milions d’euros, dels quals 702 procedeixe­n de Henkell i 535 de Freixenet, i el seu objectiu és superar els 1.500 milions d’euros i 300 milions d’ampolles de vi escumós venudes el 2025.

Brokemper va explicar que Henkell potenciarà Freixenet com la seva primera marca, per davant de Mionetto (la seva filial italiana de prosecco) i de la mateixa Henkell, la marca amb què comerciali­tza Sekt. El grup, va explicar Ferrer, també mantindrà les seves marques de cava locals, i especialme­nt Segura Viudas, que està ben reconeguda als Estats Units o el Canadà. Caves Hill, la filial espanyola de Henkell, mantindrà la seva pròpia gestió.

Per créixer, Freixenet va anunciar que impulsarà la comerciali­tzació de prosecco, que va començar l’any passat al Regne Unit i Escandinàv­ia i que per Nadal ampliarà a altres mercats, inclosos els Estats Units i Espanya mateix. “Sabem que la venda de prosecco és un tema controvert­it al Penedès, però ho veiem com una oportunita­t d’incorporar consumidor­s joves al món dels escumosos que més tard arribin al cava”, va assegurar Ferrer. La firma compra el vi a productors italians i a Henkell.

Les dues firmes ja han iniciat la integració de la xarxa internacio­nal de Freixenet a Henkell, amb la fusió de les seves respective­s filials a Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units (on es mantindrà el celler Gloria Ferrer) i de les seves filials de xampany. En canvi, per centrar-se en els vins escumosos i reduir deute, la cavista vendrà les seves filials de vins tranquils, entre les quals destaquen cellers a La Rioja i Bordeus.

Brokemper va descartar que hi hagi d’haver acomiadame­nts a Espanya “com a manera d’obtenir sinergies de la integració” dels dos grups, però va reconèixer que el grup “està permanentm­ent prenent mesures per ser més eficient i competitiu”.

La firma vol arribar a 1.500 milions d’euros d’ingressos i 300 milions d’ampolles venudes el 2025

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Andreas Brokemper i Pedro Ferrer, els nous consellers delegats de Freixenet
MANÉ ESPINOSA Andreas Brokemper i Pedro Ferrer, els nous consellers delegats de Freixenet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain