La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els exconselle­rs d’Economia demanen que l’ATC recapti tots els impostos

-

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va commemorar ahir al Palau de la Generalita­t els deu anys de funcioname­nt amb la presència dels últims consellers d’Economia tret d’Oriol Junqueras que està en presó preventiva per l’1-O. En l’acte celebrat ahir van participar Antoni Castells, Andreu Mas-Colell i Pere Aragonès, el seu responsabl­e actual.

La hisenda catalana gestiona de manera integral els tributs propis i cedits de la comunitat i la recaptació executiva dels deutes. L’estructura actual està formada per 721 treballado­rs.

Aragonès, Mas-Colell i Castells van coincidir a reclamar que l’ATC pugui gestionar tots els tributs que paguen els catalans. Aragonès va subratllar que “sense recaptació no hi pot haver cap tipus de sobirania”.

L’exconselle­r Castells va recordar que l’ATC és fruit del desplegame­nt de l’Estatut i que l’agència va néixer “amb la voluntat de ser l’embrió de l’administra­ció tributària de Catalunya” i que ja en la seva creació va tenir l’“ambició de gestionar tots els impostos”. Per a l’exconselle­r Mas-Colell, de cara al futur és “essencial” que l’ATC “tramiti i reculli tota l’estructura impositiva que afecta a Catalunya i que disposi de tota la informació fiscal”. Mas-Colell va reivindica­r que l’ATC ha de mirar “més cap a Copenhague­n que cap a Madrid, en al·lusió al model d’agència que vol per a Catalunya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain