La Vanguardia (Català-1ª edició)

Clàssica i dansa

- MARICEL CHAVARRÍA

ARCADI VOLODOS AMB IBERCAMERA. És un pianista d’àmplia cultura, pujat a Sant Petersburg i format després a Moscou, París i l’Escola Reina Sofía de Madrid, la ciutat on viu des de fa uns anys. Parla, entre d’altres, espanyol fluid. Però Ibercamera li porta allò en què marca la diferència, el repertori rus. Tocarà Rakhmànino­v i Scriabin, i una mica de Schubert, on mostrarà el seu gran virtuosism­e i la seva colpidora musicalita­t. “Les sonoritats molt suaus i reduïdes de volum t’han de néixer abans al cor i després passar a la consciènci­a i la digitació. Són realitats que expressen estats d’ànim molt fràgils, subtils, i han de néixer abans a dins teu”, deia en una entrevista.

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA. 24/X. 20.30 HORES

LA MISSA DE BERSTEIN (2). Només fa dos anys que l’OBC va interpreta­r per primera vegada la monumental obra de Bernstein. I atès el seu l’èxit, l’orquestra ha decidit donar-li una altra ronda per commemorar el centenari del compositor. Ho fa amb el mateix director que la va estrenar a Barcelona: Clark Rundell. Canten el baríton William Dazeley, el Cor Madrigal, el Lieder Càmera, l’Infantil Amics de la Unió, el del Teatre i la Simfònica de l’Esmuc.

L’AUDITORI. DEL 26 AL 28/X

DES DE ROTTERDAM AMB AMOR. L’Scapino Ballet Rotterdam, que es va fundar el 1945 als Països Baixos apostant per nous creadors, arriba a la temporada BBVA de Dansa de Terrassa amb una peça del seu director artístic, Ed Wubbe (1957). Es tracta d’un coreògraf que sempre ha buscat maneres d’atreure grans públics inspirant-se en temes literaris, històrics i fins i tot polítics. Scala (2017) tracta el romanç, l’esplendor, la seducció i la decadència, i tot plegat sobre música de Vivaldi. Un festí visual en una cort veneciana actual.

CENTRE CULTURAL TERRASSA. 27/X. 20 HORES

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain