La Vanguardia (Català-1ª edició)

Messi: adeu Madrid

Una lesió al braç deixa el Barça tres setmanes sense el seu crac

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Tremolors, esgarrifan­ces, suors, la febre que puja, marejos, paràlisi, incapacita­t d’articular més paraules que “No, sisplau, no, per què ell?, “que no sigui res”, inici de depressió i vista ennuvolada. Tots aquests símptomes són els que provoca en un aficionat del Barça veure Leo Messi a terra. Si l’argentí, que no es queixa mai, triga a aixecar-se, mal negoci. Si el deu no pot tornar a incorporar­se al joc, cal témer el pitjor.

Als 88.712 espectador­s del Camp Nou i a la resta dels barcelonis­tes que ho veien per televisió se’ls va encongir el cor quan Messi es cargolava de dolor. Les lesions no són mai benvingude­s, esclar. Igual que els futboliste­s han après, a la força, que els contratemp­s són part d’aquesta feina. Però hi ha setmanes en què són un autèntic malson. Com quan jugues contra el Sevilla, amb l’Inter esperant a la Champions dimecres i el Madrid a vuit dies vista. Per això el drama de veure Messi sortir del camp ranc, amb el braç de dret embenat. Ni tan sols es va quedar a la banqueta. Directamen­t va enfilar el camí de la ciutat esportiva per fer-se més proves, que van confirmar que estarà de baixa tres setmanes.

No va ser una puntada de peu. No va ser una entrada lletja. Tampoc no és per desgast (no porta ni mil minuts acumulats). De fet, Messi no va anar amb l’Argentina a l’Àsia. Va estar descansant a la Cerdanya. Però la mala sort estava a la cantonada, assetjant en una jugada aparentmen­t insulsa. Així d’imprevisib­le és el futbol. Després d’un regat, Messi va xocar amb Franco Vázquez. Un compatriot­a va ser l’involuntar­i causant de la caiguda de l’ídol. En Leo va sortir desequilib­rat i tot el pes va anar a parar al braç dret, que se li va doblegar. Fractura de radi.

De vegades Messi sembla de goma. Ahir va notar de seguida que alguna cosa anava malament. Igual que el 2015 quan el genoll va xocar amb la cama de Bigas, del Las Palmas, i va estar gairebé dos mesos fora. No ho va veure clar. I així ho va dir al metge, el doctor Daniel Florit, que debutava en un partit. Quina estrena del metge menorquí. Es va incorporar fa dues setmanes al primer equip del bàsquet i el futbol sala i en el seu primer dia es lesiona el que ningú no vol que es lesioni. Un paperot.

Dues vegades va anar el doctor a parlar amb Valverde mentre atenien el crac. En la segona, per comunicar-li que fes el canvi, que Messi no podria continuar ni tan sols amb l’embenat de comprensió que li havien aplicat. El deu té trencat el radi del braç dret, un drama esportiu per la proximitat de la visita d’un Madrid capcot que es veia a venir un vendaval. És el pitjor moment perquè es tracta d’una oportunita­t de donar un cop a la taula a la Lliga. Al Bernabeu respiren. A més, tampoc no li havia marcat mai a l’Inter .

“És una baixa sensible”, va resumir Valverde, que es queda sense l’argentí durant tres setmanes i sis partits. El deu es perd el partit contra l’Inter i el clàssic però també l’anada de la Copa contra la Cultural Lleonesa, el Rayo, la visita a San Siro de la Champions i el partit contra el Betis. A priori, reapareixe­ria al Metropolit­ano després de la pròxima aturada.

Hi ha dues coses que al soci del Barcelona no se li poden tocar, vist això d’ahir. Una és l’escut, com es va comprovar a l’assemblea. L’altra és Messi, que es va lesionar al minut 17, tot i que fins al 26 no va entrar Dembélé. La pena és per ser qui és, tot el que ha fet i del que és capaç. Però també pel moment de forma en què arribava. En un quart d’hora va donar l’assistènci­a a Coutinho en l’1-0 i va marcar el 2-0 amb una jugada de marca registrada. Ell és la pilota de l’escut.

ARRIBA AL METROPOLIT­ANO El deu es perd el partit amb l’Inter, el clàssic de diumenge, la Copa, el Rayo, San Siro i el Betis

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Abans de caure lesionat, Leo Messi va marcar el 2-0 amb aquest xut després de retallar Sergi Gómez
CÉSAR RANGEL Abans de caure lesionat, Leo Messi va marcar el 2-0 amb aquest xut després de retallar Sergi Gómez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain