La Vanguardia (Català-1ª edició)

A un pas de la glòria

Hamilton pot aconseguir avui el cinquè títol d’F-1 i igualar-se amb Fangio

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Només 8 punts –un doblet de Mercedes, per exemple– separen Lewis Hamilton del seu cinquè títol mundial d’F-1, que pot aconseguir avui (20.10, hora peninsular) a Austin. El mateix escenari on es va coronar per tercera vegada, el 2015, amb quatre grans premis d’antelació, i que somriu com pocs al pilot anglès: Hamilton ha vençut al Circuit de les Amèriques en cinc de les sis visites anteriors; només el 2013 va guanyar Sebastian Vettel, el mateix rival que avui pot endarrerir la coronació del de Mercedes i el seu ingrés en la grandíssim­a trinitat, juntament amb Michael Schumacher (7) i Juan Manuel Fangio (5).

Per posposar la festa de Hamilton, l’alemany de Ferrari hauria, almenys, de quedar per davant o segon si guanyés Hamilton. Sortint des de la pole (novena de la temporada), amb 67 punts de renda i la superiorit­at que han estat mostrant els cotxes platejats a Austin, en sec i en moll, l’anglès ho té tot de cara. I més comptant amb el favor del càstig a Vettel de tres posicions a la graella (sortirà en quarta posició) per no disminuir la velocitat amb bandera vermella en el primer entrenamen­t lliure de divendres. Una sanció que complica encara més la cursa a Vettel, que corre amb una gran pressió i assetjat per les crítiques de la premsa i l’afició a Itàlia.

Tot i així, Hamilton és escèptic sobre la suposada debilitat de Vettel i els cotxes vermells, que no aconseguei­xen una victòria des de fa cinc curses (a Spa va ser l’última). “Esperem que Ferrari respongui amb força aquí aquest cap de setmana, per la qual cosa no podem relaxar-nos de cap manera. Hem d’assegurar-nos de tornar a apujar el llistó”, diu Hamilton, que suma quatre triomfs consecutiu­s, nou aquesta temporada, i encara podria igualar el rècord de Schumacher i Vettel de 13 victòries en una mateixa temporada. Fernando Alonso s’acomiada avui dels EUA en l’F-1, tot i que no de córrer en terreny nord-americà, on té fixat un dels seus reptes: les 500 Milles d’Indianàpol­is per completar la triple corona. Tot i això, aquest cap de setmana Alonso i McLaren han descartat disputar tot el campionat de la Indycar del 2019. “Tampoc no era la meva intenció”, deia l’asturià a Movistar+F1. “Vaig provar el cotxe d’Indycar al setembre, però tampoc no hi havia cap implicació per al futur; mai no va entrar en els meus plans”, deia menystenin­t la idea Alonso, que encara no dona a conèixer els seus plans per quan deixi l’F-1. “El meu programa de festes per a l’any que ve el tinc clar des de fa molts mesos. És només que encara cal cosir algunes coses, entrellaça­r alguns plans, algunes categories, algunes marques. Quan tot estigui al seu lloc, ho anunciaré”, va dir l’asturià.

AMB UN DOBLET PLATEJAT N’HI HA PROU Hamilton, que va aconseguir la novena ‘pole’, serà pentacampi­ó si venç a Austin amb Bottas darrere

 ?? CHARLES COATES / AFP ?? Lewis Hamilton amb el seu Mercedes F1 W09 al Circuit de les Amèriques, a Austin
CHARLES COATES / AFP Lewis Hamilton amb el seu Mercedes F1 W09 al Circuit de les Amèriques, a Austin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain