La Vanguardia (Català-1ª edició)

La polèmica d’El Homrani sobre el teletrebal­l agreuja el caos al Govern

El conseller és corregit en una reunió del Consell Executiu amb autocrític­a

-

“És cert que no és una norma laboral i, per tant, no és una obligatori­etat laboral”.

“No cal cap document que acrediti que no estem teletrebal­lant. No existeix cap document en aquest sentit. Voldria deixar-ho clar perquè tothom es quedi tranquil”. s’ha decretat amb caràcter obligatori, si no vaig errat, i en altres àmbits potser haurem de determinar que sigui així”. derivin en declaracio­ns “desastrose­s”. “No és el que hem pactat”. Plou sobre mullat. Divendres expira el tancament de bars i restaurant­s, però la pròrroga es dona per fet amb noves restriccio­ns. Aquí el conseller Tremosa juga la carta de la solidarita­t per marcar distàncies amb ERC.

Els episodis de caos en les declaracio­ns de consellers se succeeixen i, després de l’autocrític­a al Govern, està previst que la qüestió s’abordi a l’òrgan de coordinaci­ó entre Junts i ERC. Budó va admetre després del Consell Executiu que “no podem estar satisfets” i que el Govern ha de reconsider­ar la seva manera de procedir. Divendres el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va vincular el toc de queda amb una reobertura parcial de bars i restaurant­s; Salut ho va desmentir. L’endemà Budó no va descartar el tancament d’escoles en una situació de confinamen­t total, i Salut va sortir a descartar aquesta possibilit­at. ERC diumenge donava per bones les competènci­es que concedia a les autonomies el decret d’alarma, mentre que Junts les veu limitades... “Han estat quatre dies eclèctics en comunicaci­ó”, admeten fonts del Govern. Hi va haver reunions tècniques, i l’objectiu és “corregir i millorar”.

L’últim baròmetre del CEO va aprovar la comunicaci­ó del Govern amb un 5,14, tot i que només obté més mala nota, un 3,29, la gestió de les residèncie­s. Els partits del Govern controlen qui, quan i com distribuei­xen els seus consellers i portaveus en entreviste­s i rodes de premsa, cosa que causa competicio­ns pels titulars, però també per evitar danys electorals col·laterals. L’episodi d’ahir s’hauria evitat complint una de les poques normes de comunicaci­ó del Govern escrites: el dia del Consell Executiu no hi ha entreviste­s ni rodes de premsa més enllà del portaveu.

L’absència de Josep Maria Argimon, ingressat per Covid-19, ha agreujat el xoc polític i la competènci­a entre els socis. A Junts troben a faltar “autoritat” i han endurit els missatges, també per desgastar ERC en la gestió. Tot i que ahir la consigna era “no especular” i no descartar mai cap mesura”. Tampoc un retard electoral. El compromís amb el 14-F hi és, però “veurem com evoluciona i si és possible”, va dir Budó. A ERC fa setmanes especulave­n que Junts pretengui investir un president si la perspectiv­a de posar les urnes s’endarrerei­x ostensible­ment. “No és la prioritat. La situació hauria de ser molt excepciona­l”, responen els postconver­gents. Aragonès exerceix les funcions de president, però Junts manté la carta del titular en el càrrec.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain