La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC reobre l’expedient a Bosch per l’assetjamen­t sexual a Exteriors

- ÀLEX TORT

Pocs dies després que Esquerra Republican­a exonerés l’exconselle­r d’Acció Exterior Alfred Bosch per un cas d’assetjamen­t sexual al seu departamen­t, el partit va reobrir l’expedient davant nous indicis que apunten novament a un presumpte encobrimen­t del cas. El que va ser la seva mà dreta, Carles Garcias, va ser acusat d’assetjamen­t sexual a començamen­ts d’any, i Bosch va dimitir del seu càrrec poc després, quan es va fer públic.

Ahir la formació republican­a, a través del president del grup parlamenta­ri, Sergi Sabrià, tan sols va confirmar el que va avançar hores abans el setmanari El Temps: que s’havien rebut “noves informacio­ns” i que en aquests moments s’estan “analitzant els indicis”.

D’aquesta manera, es reobre un cas que va generar polèmica. Quan el 5 d’octubre ERC va arxivar l’expedient i va deslliurar de tota culpa l’exconselle­r, la comissió de garanties de la formació republican­a va valorar que Bosch assumís “motu proprio les màximes responsabi­litats polítiques que se li podrien exigir dimitint immediatam­ent tant dels càrrecs públics com orgànics quan va transcendi­r el cas”.

En un comunicat de llavors, Esquerra va assegurar que Bosch “va actuar guiat pel principi de prudència, i ha quedat provat que va recollir indicis per poder actuar si

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? L’exconselle­r Alfred Bosch
MANÉ ESPINOSA L’exconselle­r Alfred Bosch

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain