La Vanguardia (Català-1ª edició)

I un ‘take away’ de marits?

- Joaquín Luna

De petit em vaig entestar a estudiar anglès i com vostès comprendra­n no va ser per anomenar, segles després, el “per endur-se” take away, expressió que brilla, resplendei­x i està a l’abast del més ximple.

Jo només per això –i en vista del nul efecte sanitari, a diferència del laboral– autoritzar­ia la reobertura de bars i restaurant­s.

Tot i això, l’emprenedor que tots portem dins em diu que la filosofia del take away ha vingut per quedarse –goita!– i té futur en altres àmbits, com el conjugal, just ara que les parelles afronten un segon empatx.

Hi ha moltes dones que viuen soles perquè els dona la gana, no troben nòvio o els que troben tenen unes prestacion­s de gamma baixa. En paral·lel, milers de dones disposen d’un marit que no passaria la ITV, és incapaç d’aparellar uns mitjons i surt sempre de casa poc abrigat.

El servei de marits take away compensari­a el desequilib­ri. Vostè agafa la matèria primera –el marit que no està al cas de res– i l’inscriu en el nostre web sense el seu consentime­nt. Ens facilita quatre dades del bon home, el ruixa amb colònia neutra i el deixa a la porteria abans de les 22 hores.

Nosaltres recollim l’embalum humà i dipositem la comanda al sofà de la clienta sense parella (el trasllat al llit i les tasques de muntatge perquè sembli el lleó de Graus tenen suplement).

El servei take away inclou atenció telefònica les 24 hores del dia amb el servei d’avaries.

–Se m’ha adormit i a sobre ronca. Que li deu passar res?

–És un casat del 78. No pateixi. En cas de parada cardioresp­iratòria truqui a pompes fúnebres. Nosaltres ens encarregue­m del take away!

El més normal, però, és que la comanda arribi calenta i amb ganes de reivindica­r-se.

–Estàs més gustós del que em pensava. Tens plans per a aquest cap de setmana? Perquè si tu el que pretenies és una rebolcada i divendres desapareix­o... ja te’n pots anar per on has vingut.

–Jo... jo he arribat a casa i la meva dona, molt alegre, cosa rara, em deixa anar que me n’anava d’excursió. “I fes bondat!”; això ho recordo.

–I tu creus que pots venir així de visita a casa d’una single, queixar-te que no saps on són les teves coses, preguntar si tinc Netflix i dir que aquest dissabte juga l’Osasuna? Ja te n’estàs anant away, far away, very far away.

Vostè ruixa amb colònia el seu marit i nosaltres el lliurem a casa d’una

dona sense parella

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain