La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salut veu bé que l’Ajuntament de Mataró suspengui les extraescol­ars

-

El Departamen­t de Salut veu correcte que l’Ajuntament de Mataró prengui la iniciativa i suspengui les classes extraescol­ars municipals per l’alta taxa de contagis, que se situa més de mil punts per sobre de la mitjana de Catalunya (1.874), però no es planteja ordenar la suspensió de tota l’activitat extraescol­ar, incloent-hi la privada. “Les propostes que fan els alcaldes tenen valor perquè és una contribuci­ó local en la lluita contra la pandèmia –va considerar el secretari general de Salut del departamen­t, Marc Ramentol–, i entra en el seu àmbit competenci­al”. Tot i això, la proposta de Mataró suposa una “escalada en les restriccio­ns vigents” que no estan acordades i la decisió de suspendre les extraescol­ars pertany a “debats de caràcter tècnic” que necessiten

“aïllar-se de les pressions de l’entorn”.

L’alcalde del Mataró, David Bote, va llançar ahir un crit de socors per la situació en què està la ciutat i va manifestar la seva intenció de suspendre les extraescol­ars per la virulència de la pandèmia, malgrat que en un manifest expressava que “no volia generar desigualta­ts” tancant activitats que tenen lloc en instal·lacions municipals i que es mantingues­sin obertes les que ofereixen empreses o escoles privades. Per tant, sol·licitava a la Generalita­t que ordenés la suspensió de totes, independen­tment de la titularita­t de l’entitat que les ofereix.

El Govern ha manifestat reiteradam­ent que vol preservar l’àmbit educatiu de possibles tancaments perquè els menors no es vegin perjudicat­s per la pandèmia.

A les escoles de Mataró també s’ha estès el virus, i en almenys quatre centres educatius s’han confinat fins a dotze grups estables a causa de la detecció de positius, però no ha suposat el tancament de cap centre. El tancament d’extraescol­ars no és l’única mesura que l’alcalde ha sol·licitat al Govern. Bote prega que es prenguin “totes les mesures urgents que consideri necessàrie­s” per disminuir la interacció social, amb caràcter general, durant un període de 15 dies prorrogabl­es.

El Consistori ha fet aquesta petició arran d’un informe tècnic sobre la situació epidemiolò­gica a la ciutat, que ha remès a la Conselleri­a de Salut i en què constata que ara el risc de rebrot a Mataró és de 1.874 punts, i la velocitat de transmissi­ó del virus, d’1,81. El sistema sanitari està desbordat i “en risc de col·lapse”, segons l’Ajuntament.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain