La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més col·laboració i ajuts estables per al cotxe elèctric

- RAÚL MONTILLA

El sector del cotxe no vol ser un problema, sinó una solució. “Els primers interessat­s que es venguin més cotxes elèctrics som nosaltres”, va apuntar José Antonio León Capitán, director de comunicaci­ó i relacions internacio­nals de PSA, mentre el seu homòleg a Renault, Jesús Presa, assentia, i també el director comercial de Barcelona Premium, Javier Díaz. Tots tres coincidien en diversos missatges, com la necessitat que es fabriquin bateries a Europa o, sobretot, que el sector de l’automòbil, que massa vegades se sent assenyalat, requereix ajuts estables. Perquè hi ha futur. “Espanya podria estar a l’avantguard­a de productes basats en hidrogen”, va assegurar Presa.

Tots tres van ser protagonis­tes ahir d’una de les taules rodones de la trobada virtual Barcelona, zona de baixes emissions, organitzad­a per La Vanguardia i moderada pel seu director adjunt, Enric Sierra. En l’acte hi van participar veus del sector públic i el privat, així com de diferents especialis­tes, amb l’objectiu d’abordar la contaminac­ió de les ciutats, analitzar les mesures que s’estan prenent, com la zona de baixes emissions (ZBE), i les que s’hauran de prendre. La trobada va ser una invitació al diàleg a actors que més d’una vegada defensen posicions contràries, però que –ahir es va evidenciar– estan obligats a entendre’s.

La sessió la va obrir el director de La Vanguardia, Jordi Juan, que va felicitar l’Ajuntament de Barcelona per l’aplicació de la ZBE, que ha deixat aparcats un 17% dels cotxes més contaminan­ts, malgrat que va advertir de la importànci­a del diàleg i que no es prenguin mesures “de manera unilateral”.

“El model de ciutat de Barcelona és una ciutat saludable. No volem que ningú se’n vagi perquè té

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain