La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona ajusta els objectius de l’Agenda 2030 per la pandèmia

- JESÚS SANCHO

Barcelona ha concretat com vol ser els pròxims deu anys. Ahir l’Ajuntament va donar a conèixer l’informe de l’Agenda 2030 de la ciutat, que recull les iniciative­s per complir els Objectius de Desenvolup­ament Sostenible (ODS) que marquen les Nacions Unides. El treball es va posar en marxa abans de l’emergència sanitària, de manera que s’ha hagut d’adaptar el full de ruta a la realitat actual. “Aquesta pandèmia és una prova d’estrès de la validesa i la necessitat urgent d’implantar aquesta Agenda 2030”, va destacar ahir en roda de premsa la tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

L’elaboració del document s’ha fet mitjançant un treball en xarxa a través d’una comissió formada pels diferents gerents municipals i ha rebut l’assessoram­ent d’un consell format per una trentena d’experts de l’àmbit acadèmic, i a part hi ha hagut un procés participat­iu ciutadà.

El pas següent serà dur a terme una avaluació del procés i impulsar una taula en què participin diferents agents de la ciutat. Per aconseguir els objectius de l’Agenda 2030, Bonet va cridar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain