La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els responsabl­es d’Iqoxe defugen el Parlament

L’empresa evita la compareixe­nça dels alts directius en la comissió d’estudi de la petroquími­ca i hi envia el seu advocat

- SEGURETAT SARA SANS Tarragona

Ni el director general d’Iqoxe, José Luis Morlanes, ni el director de la planta, Juan Manuel Rodríguez Prats, van assistir ahir a la comissió d’estudi sobre la seguretat al polígon petroquími­c. En lloc seu, l’empresa hi va enviar al seu advocat, Javier Fontcubert­a, i un cap de planta, Ferran Cabré. La maniobra d’Iqoxe no va agradar a la comissió “perquè havíem acordat que hi participes­sin els directius de la companyia”, per això van decidir suprimir la intervenci­ó.

El principi de la sessió Assumpta Escarp (PSC), que presideix la comissió, va lamentar que Iqoxe trigués tant a confirmar la compareixe­nça –ja han passat pel Parlament representa­nts del comitè d’empresa, del Govern, de les associacio­ns de veïns, alcaldes i experts en seguretat industrial– i va lamentar també que no hi assistís cap membre de la direcció d’Iqoxe. Tot seguit el portaveu de la CUP, Vidal Aragonés, va proposar de debatre la “idoneïtat” de la intervenci­ó de l’advocat i, després de la deliberaci­ó de la mesa, es va acordar suspendre aquest testimoni.

Poc després, en una nota de premsa, Iqoxe “va lamentar” que el Parlament impedís la compareixe­nça dels seus representa­nts al·legant que l’accident, que el 14 de gener va fer tres morts i vuit ferits greus, està sota investigac­ió judicial i que es va notificar la compareixe­nça de Fontcubert­a “abans de l’estiu”. La jutgessa, que va aixecar a mitjans de juliol el secret de sumari, investiga la companyia i dos dels seus responsabl­es per imprudènci­a greu amb resultat de mort, lesions, danys i delicte contra el dret dels treballado­rs. Ahir En Comú Podem va anunciar que també es personarà com a acusació particular en aquest procedimen­t.

 ?? XAVIER JURIO ?? L’empresa ha començat a desmuntar l’estructura destrossad­a
XAVIER JURIO L’empresa ha començat a desmuntar l’estructura destrossad­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain