La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’últim ‘Informe Robinson’

- FRANCESC PUIG

Good, better, best”. Era el lema preferit de Michael Robinson, i així han titulat els seus companys l’últim Informe Robinson, en què mig any després de la seva mort li dediquen un emotiu homenatge, amb un repàs a la seva trajectòri­a i amb els testimonis de familiars, amics i el mateix Robinson, que va ser entrevista­t pocs dies abans de morir. Al documental és molt present la idea de superar-se cada vegada més. “No descansaré fins que el meu bo sigui millor, i el meu millor sigui el millor de tots”. És una de les moltes frases que diu Robinson al documental i que són tota una lliçó de vida.

“Aquest és l’últim Informe Robinson; crec que és un llaç fantàstic acabar amb un capítol sobre ell. Ara és un repte mantenir el nivell tan alt que en Michael i el seu equip han tingut tots aquests anys. El nou programa es dirà Informe+. És una manera de mantenir l’esperit”, va explicar Álex Martínez Roig, director de continguts de Movistar+ durant la presentaci­ó als mitjans de Good, better, best, que s’estrena demà dijous a les 22 hores al canal #Vamos.

Michael Robinson va estar 13 anys al capdavant d’aquest programa, que per a ell va suposar recuperar la il·lusió després de la greu crisi que va patir quan va acabar El día después, el seu altre gran programa televisiu amb les retransmis­sions futbolísti­ques. “La manera de comunicar d’en Michael ha estat única”, va dir Juan Andrés García Ropero Bropi, director d’esports de Movistar+. “Sabia entrar en la narració quan havia d’aportar alguna cosa; no parlava per parlar. En això era únic. A més sempre et treia el somriure en un partit de futbol de màxima tensió”, va afegir.

El periodista Luis Fermoso, un dels responsabl­es de Good, better, best, va avançar que l’espectador

“es trobarà amb la història d’un paio irrepetibl­e, amb una biografia futbolísti­ca meravellos­a. És un reportatge que ve de gust veure amb paper i bolígraf; hi ha una sèrie de frases que tots hauríem de fer nostres per continuar creixent. És la història d’un comunicado­r irrepetibl­e”.

Ell mateix va gravar el testimoni de Robinson abans de morir: “En aquesta entrevista final en Michael decideix explicar tota la seva vida des del principi fins al final. És un repàs meravellós a una vida increïble”. L’entrevista es va fer el 15 d’abril i Robinson va morir el 28. “És el moment més complicat de la meva vida. Ens rep a casa seva. Era molt estrany veure el realitzado­r, el càmera i a mi mateix fent-li les preguntes. Hi anava amb por; aquesta entrevista no t’ensenyen a fer-la, i no la sabràs fer mai bé”, va afirmar.

“Tinc 61 anys i són 61 anys d’estar estimant i sentir-me estimat, de somriures d’orella a orella; no cap en la vida tanta felicitat, fortuna i bona sort. Si es tractés de fortuna i de sort... és que tinc 130 anys!”, exclama a l’inici del documental un Robinson que va conservar el seu optimisme i el seu carismàtic somriure fins al final.

El reportatge d’aquesta edició especial d’Informe Robinson té una durada de gairebé una hora i mitja “perquè ningú no volia tallar res”, va dir Carlos Martínez, company durant més de tres dècades de Robinson. El documental repassa la trajectòri­a del futbolista i comentaris­ta i ensenya algunes de les seves passions vitals: l’afany de superació, la por del fracàs, les ganes d’oferir-se.

En el reportatge apareix la família de Michael Robinson. Els seus fills Liam i Aimee es mostren agraïts per gaudir d’un lliurament així del programa del seu pare i per les nombroses mostres d’afecte que han rebut des de la seva mort. En aquesta última entrevista, “el meu pare sabia que se n’anava, que el seu final era a prop, i va fer un exercici de generosita­t”, recordava l’Aimee, que amb el seu germà es van amagar sota les escales de la casa per escoltar l’entrevista. “En aquell moment va ser una situació incòmoda per a nosaltres, però sense allò avui no tindríem aquest regal”, deia emocionat en Liam.

Mònica Terribas ha signat contracte amb Mediapro per integrar-se dins de l’àrea de continguts de no-ficció. La periodista, que va deixar El matí de Catalunya Ràdio al juliol per desavinenc­es amb la direcció de l’emissora pública catalana, s’incorpora ara al grup audiovisua­l de Jaume Roures per dirigir documental­s.

Mediapro ha valorat la seva experiènci­a, capacitat, talent i empenta, i confia en la periodista per dirigir diversos projectes que té a sobre la taula. La productora catalana és responsabl­e de documental­s com Reiniciar el món, Me llamo Violeta, 1-O, Las cloacas de Interior, Grietas, Estación Apolo, Garzón/Assange, el juez y el rebelde i el recent Oso, dedicat al centenari de l’empresa familiar Tous.

Terribas compaginar­à aquest nou projecte profession­al amb la docència al departamen­t de Comunicaci­ó de la Universita­t Pompeu Fabra. La periodista també serà una de les presentado­res de La Marató

de TV3, dedicada aquest any a la Covid-19.

“Good, better, best” era el seu lema preferit i és el títol triat pels seus companys per a aquest reportatge-homenatge

 ?? MOVISTAR+ ?? Michael Robinson en una visita al seu estimat estadi d’Anfield, a Liverpool
BARCELONA
MOVISTAR+ Michael Robinson en una visita al seu estimat estadi d’Anfield, a Liverpool BARCELONA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain