La Vanguardia (Català-1ª edició)

Imprescind­ibles

-

La gairebé absència d’artistes i bandes internacio­nals, les mesures de seguretat sanitàries i la dimensió canviant dels aforaments són algunes de les conseqüènc­ies d’aquesta pandèmia, a què cal afegir l’esmentat toc de queda instaurat aquest cap de setmana. I malgrat tot això, la resposta de l’aficionat és positiva i estimulant.

Això és el que assegura Tito Ramoneda, director del festival: “La veritat és que el ritme de vendes que tenim és molt bo, des del mateix cap de setmana i dilluns. A més, tenim bastants missatges de la gent d’agraïment i d’ànims; veiem que estan encantats que tirem endavant. Perquè crec que és una necessitat vital que la gent pugui sortir, gaudir d’un concert amb mesures, amb distància, amb mascareta, on no hi ha crits, on estan asseguts durant una hora i mitja o quarantaci­nc minuts, i després se’n van tranquil·lament a casa contents. La gent necessita aquests moments, i aquest seria el missatge que volem transmetre fent el festival ara i en aquestes circumstàn­cies. La música ens cura, ens fa millors, i la necessitem”.

Dins l’ombrívol panorama de la música en directe, per ell hi ha una notícia positiva. “La Generalita­t fa un mes va decretar que la cultura és un bé essencial, i jo diria que ara mateix tenim una gran persona dirigint Cultura com és Àngels Ponsa, que fa un treball realment fantàstic de cara a aconseguir que la cultura es mantingui viva i continuï endavant. Això ho va demostrar diumenge perquè va tenir molt de pes en la decisió que s’allargués una hora el tema de la cultura. I en aquest aspecte vull trencar una llança a favor seu perquè ens sentim reconforta­ts, avalats i abraçats per la Conselleri­a de Cultura i per ella en aquesta tasca de defensa de la música i de la cultura en general”.

L’edició d’aquest any destaca, a més, per un protagonis­me femení

El festival estrena escenaris i solidifica la seva aposta del Conservato­ri del Liceu

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA ?? Fidel. El pianista nord-americà Brad Mehldau torna a un festival que aquest any li atorgarà la seva medalla d’honor
Retrat
Sílvia Pérez Cruz oferirà quatre concerts diferents en condició de Retrat de l’Artista del Festival
PERE DURAN / NORD MEDIA Fidel. El pianista nord-americà Brad Mehldau torna a un festival que aquest any li atorgarà la seva medalla d’honor Retrat Sílvia Pérez Cruz oferirà quatre concerts diferents en condició de Retrat de l’Artista del Festival

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain