La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bartomeu diu adeu

El mandatari va titllar el Govern d’“irresponsa­ble” després d’anunciar la dimissió

- FINAL D’ETAPA AL FC BARCELONA ANAÏS MARTÍ

“Bona nit. Comparec per comunicar la meva dimissió i la de la resta de la junta directiva”. Gairebé set anys després d’assumir la presidènci­a, Bartomeu va dir adeu. Ell i els seus directius van presentar ahir la dimissió en bloc. Un adeu forçat per la impossibil­itat d’afrontar ni logísticam­ent ni moralment el vot de censura que van validar els més de 20.000 socis que van donar la seva firma a la iniciativa impulsada pel precandida­t i soci Jordi Farré.

Bartomeu es va acomiadar amb dignitat. I fins i tot va acabar el seu discurs amb un somriure. Alleujat, deixant enrere l’evident tensió viscuda els últims dies, va comparèixe­r

La impossibil­itat d’afrontar logísticam­ent i moralment la votació va forçar el comiat de tota la junta del Barça

a la sala de premsa acompanyat per gairebé tots els membres de la seva junta. Es van absentar Moix i Bellver, a Torí amb l’equip. No van faltar les abraçades al final del discurs. L’alleujamen­t de tots ells es va palpar fins i tot telemàtica­ment.

La decisió estava pràcticame­nt presa des del mateix dilluns. Només faltava la resposta definitiva de la Generalita­t, que, tal com va explicar Bartomeu, va reiterar l’absència d’impediment­s jurídics i sanitaris per celebrar el vot de censura, sempre que s’incloguess­in en el protocol organitzat­iu els requisits que el grup tècnic del Procicat va presentar al mateix FC Barcelona a la reunió feta el 21 d’octubre.

Amb la Generalita­t negant la cobertura legal necessària per allargar 15 dies més la convocatòr­ia, el Barça es veia abocat a fer una votació descentral­itzada els pròxims 1 i 2 de novembre. Un escenari inabastabl­e per a l’entitat, incapaç d’organitzar un dispositiu així en tan poc temps. A més a més, sense la cobertura legal sol·licitada, si la ja exjunta no posava les urnes aquells dies incomplia els estatuts del club i s’enfrontava a les imminents demandes de socis. Dimitir semblava

Bartomeu va anunciar que es van aprovar els requerimen­ts per jugar una Superlliga Europea

 ?? EP ?? Josep Maria Bartomeu a la compareixe­nça d’ahir, en què va anunciar la dimissió com a president blaugrana
EP Josep Maria Bartomeu a la compareixe­nça d’ahir, en què va anunciar la dimissió com a president blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain