La Vanguardia (Català-1ª edició)

Impacte a Torí

Els jugadors es disposaven a sopar a l’hotel quan es van assabentar de l’adeu de la junta

- SEGONA JORNADA DE LA LLIGA DE CAMPIONS

21 h Movistar L. de Campeones

JUVENTUS: 1 Szczesny, 13 Danilo, Bonucci, 28 Demiral, 38 Frabotta, Cuadrado, 30 Betancur, 25 Rabiot, Chiesa, 10 Dybala, Morata Entrenador: Andrea Pirlo

E

G

FC BARCELONA: 13 Neto, Dest, 4 Araújo, 15 Lenglet, 18 Alba, Pjanic, De Jong, 17 Trincão, 22 Fati, Messi, Griezmann Entrenador: Ronald Koeman

G

Camp: Juventus Stadium

G

E

E

P

Àrbitre: Danny Makkelie (Holanda) VAR: Kevin Blom (Holanda)

G

En primer lloc perquè el club els va informar de les seves intencions per correu electrònic quan eren amb les seves seleccions. I en segon lloc perquè volien ficarlos a la mateixa taula negociador­a que la resta dels empleats de l’entitat.

Aquest va ser l’últim gran problema entre el president i els futboliste­s. El ja exdirigent del club gairebé ja no podia entrar al vestidor actualment. El seu desgast davant la plantilla era total. Començant per la seva nul·la relació amb el capità Messi, amb qui va mantenir un pols aquest estiu. Bartomeu es va fer fort en aquella batalla i no va permetre que l’argentí se n’anés, però no es va deslliurar dels dards dialèctics de l’argentí, que el va acusar de mentir-li i de no complir la seva paraula que el deixaria rescindir el contracte si ho requeria el davanter. Unes crítiques que es van reproduir quan el Barça va decidir prescindir del seu amic Luis Suárez.

Des que la directiva va optar per destituir Ernesto Valverde, el gener del 2020, el dic entre la junta i la plantilla s’ha anat trencant. Perquè els futboliste­s van ser acusats, pel mateix secretari tècnic de llavors, Éric Abidal, de ser els causants del relleu d’entrenador i de no treballar prou. Va ser una acusació davant la qual va saltar de seguida Messi. I van tornar a reaccionar Leo i els seus companys quan la junta va negociar amb ells una primera rebaixa salarial a la primavera. Els futboliste­s van entendre que la junta filtrava a la premsa que eren uns insolidari­s i que no volien perdre ni un cèntim del seu poder adquisitiu.

Però el que va molestar més l’equip va ser el Barçagate, amb els famosos comptes a les xarxes socials en què s’atacaven alguns jugadors i familiars. “Una barbaritat”, com va dir Piqué a La Vanguardia divendres.

També cal veure en quina situació queda Koeman. “Quan vaig estar parlant amb el Barça per ser entrenador sabia que no seria un repte fàcil, pels canvis que volíem fer i pel tema de la Covid-19. El repte és tan gran... Només demano tranquil·litat i temps”, va assenyalar ahir l’entrenador blaugrana al Juventus Stadium abans que es fes oficial la marxa de Bartomeu.

Des que va arribar, l’holandès no ha tingut ni una setmana de tranquil·litat, i tampoc no disposarà de gaire paciència a l’entorn. Es va trobar amb el cas de Messi, i després, amb una moció de censura que ha anat cremant etapes, i ara veu com el president que el va contractar ja no pilotarà el timó.

Déu-n’hi-do: un Koeman que haurà d’anar lluitant en el dia a dia de l’equip durant una campanya electoral en què segur que apareixen noms de futurs fitxatges i de possibles entrenador­s per agafar-li el relleu.

Mentrestan­t l’equip juga aquesta nit a Torí. Perquè, tot i que no ho sembli, el futbol encara existeix al Barça.

 ?? FCB ?? 19 16 22
E
P
Messi i Pjanic conversant sobre la gespa del Juventus Stadium ahir a la tarda
FCB 19 16 22 E P Messi i Pjanic conversant sobre la gespa del Juventus Stadium ahir a la tarda
 ??  ?? JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ
JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain